Govor

En lep pozdrav vsem. Pričenjam 1. nujno sejo Odbora za kulturo.

Obveščam vas, da so zadržani in se seje ne morejo udeležiti naslednje članice in člani odbora. Mislim, da smo kar vsi, da opravičil nismo prejeli, pač pa kot nadomestni člani oziroma članice. Poslanko Ivo Dimic nadomešča poslanec Aleksander Reberšek. Je še kakšno drugo nadomeščanje? / oglašanje iz dvorane/ V redu. V redu, ni problema. Hvala lepa.

Pozdravljam vse članice in člane Odbora za kulturo ter seveda vse ostale prisotne, še posebno pa dr. Asto Vrečko, kandidatko za ministrico za kulturo.

S sklicem seje ste prejeli naslednji dnevni red seje, in sicer kot edina točka Predstavitev dr. Aste Vrečko, kandidatke za ministrico za kulturo. Ker v poslovniškem roku nisem prejela predlogov v zvezi z dnevnim redom seje, je torej določen takšen kot je predlagan s sklicem.

Prehajamo na 1. TOČKO DNEVNEGA REDA – PREDSTAVITEV DR. ASTE VREČKO, KANDIDATTKE ZA MINISTRICO ZA KULTURO.

Dovolite mi na začetku eno kratko uvodno pojasnilo. Dr. Asta Vrečko, ki je predlagana za ministrico za kulturo, se bo v skladu s 112. členom Ustave Republike Slovenije ter prvim in drugim odstavkom 230. člena Poslovnika Državnega zbora predstavila odboru kot pristojnemu delovnemu telesu in odgovarjala na vprašanja članic in članov odbora. Na podlagi predstavitve bo odbor v skladu s prvim odstavkom 231. člena Poslovnika sprejel mnenje o ustreznosti predstavitve kandidatke, ki ga bom v roku iz prvega odstavka 231. člena Poslovnika takoj, torej najkasneje pa v 48-ih urah po predstavitvi poslala predsednici Državnega zbora in predsedniku Vlade.

Preden pa dam besedo kandidatki za ministrico torej še dve pooblastili. In sicer poslanec Dejan Kaloh nadomešča poslanca Tomaža Lisca, poslanko Vero Granfol pa nadomešča poslanec Darko Krajnc. Torej dobrodošli.

Zdaj pa predajam besedo dr. Asti Vrečko za predstavitev.

Izvolite