Govor

Prav.

Smo zaključili razpravo.

In prehajamo na odločanje.

Ker k Predlogu stališča ni predlaganih amandmajev, Odboru predlagam, da sprejme naslednje mnenje: »Odbor za pravosodje podpira Predlog stališča Republike Slovenije do Predloga uredbe Evropskega parlamenta in Sveta o spremembi Uredbe (EU) 2018/1727 Evropskega parlamenta in Sveta v zvezi z zbiranjem, zavarovanjem in analizo dokazov, povezanih z genocidom, hudodelstvi zoper človečnost in vojnimi zločini, v Eurojustu, in predlaga pristojnemu Odboru za zadeve Evropske unije, da ga sprejme.«

Želi kdo razpravljati o Predlogu mnenja? (Ne.)

Prehajamo na odločanje. Sklepčni smo.

Glasujemo. Za je glasovalo 12 članov Odbora, proti nihče.

(Za je glasovalo 12.) (Proti nihče.)

Ugotavljam, da je mnenje sprejeto.

Odbor bo v skladu s 154.h členom Poslovnika Državnega zbora kot matično delovno telo pripravil mnenje in ga posredoval Odboru za zadeve Evropske unije, ki bo kot pristojno delovno telo na svoji seji sprejel odločitve v zvezi s Predlogom stališča.

Predlagam, da Odboru pisno sporočamo. Se strinjamo? (Da.)

S tem zaključujem to točko dnevnega reda.

Prehajamo na 2. TOČKO DNEVNEGA REDA – TO JE OBRAVNAVA PREDLOGA STALIŠČA REPUBLIKE SLOVENIJE DO PRIPOROČILA SKLEPA SVETA O POOBLASTITVI EVROPSKE KOMISIJE, DA SE POGAJA O KONVENCIJI O SODNI PRODAJI LADIJ V OKVIRU KOMISIJE ZDRUŽENIH NARODOV ZA MEDNARODNO TRGOVINSKO PRAVO (UNCITRAL), EPA 72-IX, EU U 1089.

Glede gradiva: Predlog stališča je na podlagi prvega odstavka 4. člena Zakona o sodelovanju med Državnim zborom in Vlado v zadevah Evropske unije Državnemu zboru v obravnavo dne 25. 5. 2022 posredovala Vlada in je objavljeno na spletnih straneh Državnega zbora.

Na sejo so bili vabljeni Ministrstvo za pravosodje. Pričenjam obravnavo Predloga stališča, ki jo bomo opravili na podlagi 154.h člena Poslovnika Državnega zbora.

Po opravljeni razpravi o Predlogu stališča ter po razpravi o glasovanju o morebitnih amandmajih, bo Odbor oblikoval mnenje in ga poslal Odboru za zadeve Evropske unije, kot pristojnemu odboru.

Uvodno besedo, besedo dajem spet državnemu sekretarju na Ministrstvu za pravosodje gospodu Josipu Lukendi za dopolnilno obrazložitev Predloga stališča.

Izvolite gospod Lukenda!