Govor

Gospod Janez Janša, politika je po definiciji opravljanje skupnega delo za ljudi. Ampak vi, gospod Janša, niste bili nikoli samo predsednik Vlade. Vedno je bil vaš cilj popolna oblast, privatizacija države: v prvi vladi s tajkuni, v drugi s slabo banko, sedaj pa kar neposredno s kriminalnimi združbami. Pohod na oblast so vam že v 90. letih financirali orožarski posli. Seveda to ne bi bilo mogoče brez desetletij prelomljenih obljub privatizacije in bede v režiji politične sredine. S svojim ravnanjem in politikami je ljudi razočarala in ustvarila popolno gojišče za teorije zarote skrajne desnice, pogosto kar v sodelovanju s SDS. A prav SDS želi doseči oblast z vsemi sredstvi.

Privatizacija države za zasebne interese, nelegalna in legalizirana korupcija je pod SDS postala tako glavno sredstvo kot cilj vladanja. Včasih ste še nekako ravnali v rokavicah, sedaj svojega kriminala in povezav niti ne skrivate več. Vaš davčni svetovalec, gospod Janša, je razvpiti goljuf Rok Snežič, vaš arestantski cimer z Doba in eden največjih davčnih dolžnikov. O njem lahko beremo, da je v predkazenskih postopkih tako pri nas kot v Bosni in Hercegovini. No, bosanske oblasti so ga zaradi ogrožanja nacionalne varnosti pred novim letom celo izgnale iz države. V Bosni izgnan, v Sloveniji pod Janezom Janšo pa kar svetovalec predsednika Vlade.

Nedavno ste za dobavo hitrih antigenskih testov sklenili milijonski posel s podjetjem Majbert Pharm. Direktor in solastnik Klemen Nicoletti s sodelavci je tesno vpet v mednarodno mrežo, osumljeno pravna denarja. Preko bančnih računov v Bosni, Sloveniji, Švici, Avstriji, na Slovaškem, Cipru in na Madžarskem je od leta 2016 do danes obrnila kar 22 milijonov evrov. V njej je ključno vlogo spet odigral Rok Snežič. Končni prejemniki denarja iz mednarodne operacije, ki jo od leta 2017 preiskujejo organi v Avstriji, Sloveniji in Bosni, so vaši dolgoletni sodelavci in ljudje iz vašega kroga. Med drugimi Jerneja Sotto, Darko Šmid, Gregor Jeza in seveda Rok Snežič. Nalogo dvigovanja denarja in vročanja gotovine Snežiču je med drugimi igrala tudi Dijana Đuđič, od katere si je vaša stranka SDS sposodila 450 tisoč evrov. Pogodbo ste podpisali vi, Janez Janša, osebno. Snežič je imel prav, ko je dejal, Janez Janša je biznismen. Res je, gospod Janez Janša, vi niste politik, vi ste biznismen, ki si že v tretje poskuša sprivatizirati državo. Vodite jo kot zasebno podjetje za zasledovanje lastnih finančnih interesov in finančnih interesov svojih pajdašev. Kriminalne združbe prežijo na šibke in se organizirajo, hranijo iz njihovih stisk.

Sprašujem:

Gospod Janša, zakaj z njimi sodelujete namesto da bi jih preganjali?

Zakaj oblast predajate v roke kriminalnim združbam?