Govor

S tem smo končali predstavitev stališč poslanske skupine. Prijavljenih k razpravi ni.

Ker k predlogu odloka amandmaji niso bili vloženi, prehajamo na odločanje. Na glasovanje dajem Predlog odloka o ustanovitvi in nalogah delovnih teles Državnega zbora.

Glasujemo. Navzočih je 83 poslank in poslancev, za je glasovalo 83, proti nihče.

(Za je glasovalo 83.) (Proti nihče.)

Ugotavljam, da je odlok sprejet. S tem zaključujem 1. točko dnevnega reda.

Prehajamo na 2. TOČKO DNEVNEGA REDA, TO JE PREDLOG SKLEPA O IMENOVANJU PREDSEDNIKOV IN PODPREDSEDNIKOV DELOVNIH TELES DRŽAVNEGA ZBORA TER O RAZREŠITVI PODPREDSEDNICE IN IMENOVANJU PODPREDSEDNIKA MANDATNO-VOLILNE KOMISIJE.

V skladu s peto alinejo šestega odstavka 21. člena Poslovnika Državnega zbora je Kolegij predsednika Državnega zbora na 1. seji 29. junija 2018 določil, da mesto predsednika Odbora za zadeve Evropske unije pripada Poslanski skupini Stranke modernega centra, mesti podpredsednikov pa Poslanski skupini Nove Slovenije – krščanskih demokratov in Poslanski skupini italijanske in madžarske narodne skupnosti. Mesto predsednika Odbora za zunanjo politiko pripada Poslanski skupini Socialnih demokratov, mesti podpredsednikov pa Poslanski skupini Demokratične stranke upokojencev Slovenije in Poslanski skupini Slovenske nacionalne stranke. Mesto predsednika Skupnega odbora pripada Poslanski skupini Liste Marjana Šarca, mesto podpredsednika pa Poslanski skupini Levice. Kolegij je tudi odločil, da mesto podpredsednika Mandatno-volilne komisije namesto Poslanski skupini Liste Marjana Šarca pripada Poslanski skupini Stranke Alenke Bratušek.

V skladu z odločitvijo Kolegija so poslanske skupine sporočile predloge za predsednike in podpredsednike navedenih delovnih teles, na podlagi katerih je pripravljen predlog sklepa, ki ste ga prejeli.

Prijavljenih k razpravi ni, zato prehajamo na odločanje o Predlogu sklepa o imenovanju predsednikov in podpredsednikov delovnih teles Državnega zbora ter o razrešitvi podpredsednice in imenovanju podpredsednika Mandatno-volilne komisije.

Glasujemo. Navzočih je 82 poslank in poslancev, za je glasovalo 82, proti nihče.

(Za je glasovalo 82.) (Proti nihče.)

Ugotavljam, da je sklep sprejet. S tem zaključujem 2. točko dnevnega reda.

Zaključujem 1. izredno sejo Državnega zbora. Hvala lepa in srečno.