Govor

Tina Heferle

Spoštovani kolegice poslanke in kolegi poslanci, gospe in gospodje!

Začenjam 6. izredno sejo Državnega zbora, ki je bila sklicana na podlagi drugega odstavka 58. člena in drugega odstavka 60. člena Poslovnika Državnega zbora.

Obveščena sem, da se današnje seje ne morejo udeležiti naslednji poslanke in poslanci: Branislav Rajić, Zvonko Černač od 14. ure dalje in Franc Kramar.

Na sejo so bili vabljeni: kandidatka za poslanko Karla Urh in predstavnik Državne volilne komisije k 1.b točki dnevnega reda ter predsednik Vlade.

Vse prisotne lepo pozdravljam!

Prehajamo na določitev dnevnega reda 6. izredne seje Državnega zbora.

Predlog dnevnega reda ste prejeli v sredo, 22. avgusta 2018, s sklicem seje. O predlogu dnevnega reda bomo odločali v skladu s prvim odstavkom 64. člena Poslovnika Državnega zbora. Predloga za umik točke z dnevnega reda oziroma predloga za širitev dnevnega reda seje nismo prejeli. Državnemu zboru predlagam, da za današnjo sejo določi dnevni red, kot ste ga prejeli s sklicem.

Prehajamo na odločanje. Poslanke in poslance prosim, da preverijo delovanje glasovalnih naprav.

Glasujemo. Navzočih je 73 poslank in poslancev, za je glasovalo 73 , proti nihče.

(Za je glasovalo 73.) (Proti nihče.)

Ugotavljam, da je dnevni red 6. izredne seje Državnega zbora določen.

Prehajamo na 1. TOČKO DNEVNEGA REDA, TO JE NA MANDATNO-VOLILNE ZADEVE.

Prehajamo na seznanitev z odstopom s funkcije predsednika Državnega zbora.

Predsednik Državnega zbora mag. Matej Tonin je danes, 23. avgusta 2018, podal pisno izjavo o odstopu s funkcije predsednika Državnega zbora. Predsednik Državnega zbora bo v skladu s prvim odstavkom 202. člena Poslovnika Državnega zbora obrazložil svoj odstop.

Izvolite, imate besedo.