Govor

mag. Dejan Židan

Gospod minister, najlepša hvala. 26 minut niste izkoristili, pa kdaj drugič potem.

S tem, spoštovane poslanke, spoštovani poslanci, ugotavljam, da je predstavitev proračunskega memoranduma 2020–2021, Predloga proračuna Republike Slovenije za leto 2020 ter Predloga proračuna Republike Slovenije za leto 2021 končana.

Predsedniku Vlade gospodu Marjanu Šarcu in ministru za finance dr. Andreju Bertonclju se zahvaljujem za predstavitvi. Z današnjo predstavitvijo, spoštovane poslanke in poslanci, začne teči rok za vlaganje amandmajev k Predlogu proračuna Republike Slovenije za leto 2020 in k Predlogu proračuna Republike Slovenije za leto 2021. Poslanke in poslanci poslanske skupine, zainteresirana delovna telesa in Vlada lahko amandmaje k predlogom proračunov za leti 2020 in 2021 vlagajo do vključno 17. oktobra 2019. S tem zaključujem to točko dnevnega reda.

Spoštovane poslanke, spoštovani poslanci, prehajamo na 4. TOČKO DNEVNEGA REDA, TO JE NA PRVO OBRAVNAVO PREDLOGA ZAKONA O SPREMEMBAH IN DOPOLNITVAH ZAKONA O PREVOZIH V CESTNEM PROMETU.

Predlog zakona je v obravnavo Državnemu zboru predložila Vlada. V zvezi s tem predlogom zakona je skupina 25 poslank in poslancev s prvopodpisanim gospodom Danijelom Krivcem zahtevala, da Državni zbor opravi splošno razpravo.

S tem predajam besedo predstavnici Vlade ministrici mag. Alenki Bratušek.

Izvolite, gospa ministrica.