Govor

Igor Zorčič

Spoštovani kolega Matej, vi veste, da to ni bil postopkovni predlog. Jaz se lahko opredelim do tega, kaj se dogaja, lahko tudi ne, dejstvo pa je, da moramo danes nadaljevati oziroma začeti z izredno sejo. Če želite, se lahko pogovoriva še na štiri oči, lahko tudi tu povem, kaj si mislim o seji. Mogoče je prav, da odgovorim, ker ste mi očitali, da se jaz nisem držal obljube, da bo seja delovnega telesa sklicana v četrtek. Jaz sem ta četrtek namenil, po svojem predlogu, ki ga je sprejel tudi kolegij, delovnim telesom. Res pa je, to vsi vemo, da so predsedniki delovnih teles, bodisi tisti, ki prihajajo iz vrst koalicije, bodisi tisti, ki prihajajo iz vrst opozicije, samostojni pri sklicevanju delovnih teles in jaz kot predsednik Državnega zbora nimam nobenega vpliva, lahko jim seveda sugeriram, ampak ne morem pa prepovedati, da skličejo delovna telesa ob določeni uri. Tako da dejstvo je, da je zdaj delovno telo svoje delo opravilo, jaz mislim, da korektno, in da je danes na dnevnem redu predvidena izvedba te seje. Predlagam, da gremo na prvo točko in da damo besedo vsem tistim, ki jo imate.

Prehajamo na 1. TOČKO DNEVNEGA REDA, TO JE NA DRUGO OBRAVNAVO PREDLOGA ZAKONA O POROŠTVU REPUBLIKE SLOVENIJE V EVROPSKEM INSTRUMENTU ZA ZAČASNO PODPORO ZMANJŠEVANJU TVEGANJ ZA BREZPOSELNOST V IZREDNIH RAZMERAH (SURE) PO IZBRUHU COVID-19, V OKVIRU NUJNEGA POSTOPKA.

Predlog zakona je v obravnavo zboru predložila Vlada. Za dopolnilno obrazložitev dajem besedo predstavniku Vlade. Imamo državnega sekretarja mag. Petra Ješovnika z Ministrstva za finance.

Gospod Ješovnik, lahko greste za govornico.