Govor

Igor Zorčič

Hvala lepa.

S tem je predstavitev proračunskega memoranduma 2021–2022, Predloga sprememb proračuna Republike Slovenije za leto 2021 ter Predloga proračuna Republike Slovenije za leto 2022 končana.

Predsedniku Vlade in ministru za finance se zahvaljujem za predstavitev.

Z današnjo predstavitvijo začne teči rok za vlaganje amandmajev k Predlogu sprememb proračuna Republike Slovenije za leto 2021 in k Predlogu proračuna Republike Slovenije za leto 2022.

Poslanke in poslanci, poslanske skupine, zainteresirana delovna telesa in Vlada lahko amandmaje k predlogu sprememb proračuna Republike Slovenije za leto 2021 vložijo najkasneje tri dni pred sejo Državnega zbora, na katerih bo predlog sprememb proračuna obravnavan, k Predlogu proračuna Republike Slovenije za leto 2022 pa lahko poslanke in poslanci, poslanske skupine in zainteresirano delovna telesa amandmaje vlagajo do vključno 15. oktobra 2020.

S tem zaključujem to točko dnevnega reda in prekinjam 45. izredno sejo zbora za 30. minut. Sejo bomo nadaljevali ob 15 uri in 10 minut, in sicer z 2. točko dnevnega reda.

PREDSEDNIK IGOR ZORČIČ: Spoštovani kolegice, kolegi, nadaljujemo s prekinjeno sejo.

In prehajamo na 2. TOČKO DNEVNEGA REDA, TO JE NA PREDLOG ZA RAZREŠITEV DR. ALEKSANDRE PIVEC, MINISTRICE ZA KMETIJSTVO, GOZDARSTVO IN PREHRANO.

Predsednik Vlade Janez Ivan Janša je na podlagi 112. člena Ustave Republike Slovenije in 13. člena Zakona o Vladi Republike Slovenije Državnemu zboru 1. oktobra 2020 predlagal, da dr. Aleksandro Pivec razreši s funkcije ministrice za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano.

Besedo dajem ministrici za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano dr. Aleksandri Pivec.