Govor

Hvala lepa.

Želite besedo predstavniki poslanskih skupin? Ne. Zaključujem predstavitev stališč o predlogih za širitev dnevnega reda.

Prehajamo na odločanje. Poslanke in poslance prosim, da preverijo delovanje glasovalnih naprav. Najprej odločamo o predlogu za širitev dnevnega reda s 6.a točko dnevnega reda, to je s Predlogom zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o spremembah in dopolnitvah zakona o trgu finančnih instrumentov, nujni postopek, EPA 2013-VIII.

Glasujemo. Navzočih je 72 poslank in poslancev, za 44, proti 28.

(Za je glasovalo 44.) (Proti 28.)

Ugotavljam, da je predlog za širitev sprejet.

Odločamo o predlogu za širitev dnevnega reda s 6.b točko dnevnega reda, to je s Predlogom zakona o bonitetnem nadzoru investicijskih podjetij, nujni postopek, EPA 2014-VIII.

Glasujemo. Navzočih je 71 poslank in poslancev, za 44, proti 26.

(Za je glasovalo 44.) (Proti 26.)

Ugotavljam, da je predlog za širitev sprejet.

Odločamo še o predlogu za širitev dnevnega reda s 6.c točko dnevnega reda, to je s Predlogom zakona o hipotekarni in komunalni obveznici, nujni postopek, EPA 2016-VIII.

Glasujemo. Navzočih je 74 poslank in poslancev, za 44, proti 28.

(Za je glasovalo 44.) (Proti 28.)

Ugotavljam, da je predlog za širitev sprejet.

Prehajamo na določitev dnevnega reda v celoti. Zboru predlagam, da z današnjo sejo določi dnevni red, kot ste ga prejeli s sklicem in sprejetimi dopolnitvami.

Glasujemo. Navzočih je 71 poslank in poslancev, za 47, proti nihče.

(Za je glasovalo 47.) (Proti nihče.)

Ugotavljam, da je dnevni red 24. seje Državnega zbora določen.

Prehajamo na 2. TOČKO DNEVNEGA REDA – PREDSTAVITEV ŠESTMESEČNEGA PROGRAMA PREDSEDOVANJA REPUBLIKE SLOVENIJE SVETU EVROPSKE UNIJE S PREDNOSTNIMI NALOGAMI PREDSEDSTVA V DRUGI POLOVICI LETA 2021.

Vlada je Državnemu zboru 3. junija 2021 v seznanitev poslala šestmesečni program predsedovanja Republike Slovenije Svetu Evropske unije s prednostnimi nalogami v drugi polovici leta 2021. Predsednik vlade Janez (Ivan) Janša je z dopisom dne 23. junija 2021 skladno z določbo 239. člena Poslovnika Državnega zbora predlagal, da na 24. seji Državnega zbora predstavi prednostne naloge predsedovanja Slovenije Svetu Evropske unije v drugi polovici leta 2021.

Besedo dajem predsedniku Vlade Janezu (Ivanu) Janši za predstavitev.

Izvolite.