Govor

Marjan Šarec

Gospod Janša, niste me razočarali s svojim odgovorom. Je točno tak, kot sem ga pričakoval.

Glede na to, da nisem vaš vernik, čeprav velikokrat gledam Novo24 in se čudim, jaz takih odgovorov ne kupim, pa tisti preostali del Slovenije, ki niso vaši verniki, tudi ne. Vprašal sem vas:

Ali se vam zdi smiselna podpora Donaldu Trumpu, glede na to da je on ves čas zanikal virus, da ne upošteva zaščitnih ukrepov, da je zbral svoje privržence v prostoru, kjer niso imeli primerne razdalje, kjer niso imeli mask in nasploh predsednik Združenih držav Amerike je naredil zelo malo zato, da bi se z virusom uspešno spopadel?

Kako lahko podpirate tovrstno politiko, če pa pri nas vsakega, ki ni po vaših merilih obtožujete, da se posmehuje virusu, da nasprotuje ukrepom in da nasprotuje vsemu? Še več, na svoji vrli televiziji in svojih medijih vztrajno lepite fotografije nas na Prešernovem trgu, ko smo brez mask. Seveda smo takrat bili brez mask, saj je bil razglašen konec epidemije. Se spomnite? In tudi maske niso bile obvezne. Zakaj potem ne napišete Donaldu Trumpu tega: Spoštovani predsednik Združenih držav Amerike, pozivam vas, da vaši podporniki nadenejo maske in da se začnete spopadati z epidemijo. To sem vas vprašal. Se vam ne zdi dvolično podpirati nekoga, medtem ko Joe Biden od prvega dne, ko je bil izvoljen, se bori z virusom in je ustanovil tudi delovno skupino, Donald Trump pa pač igra golf? To sem vas vprašal.