Govor

Igor Zorčič

Spoštovani kolegice poslanke, kolegi poslanci, gospe in gospodje!

Začenjam 66. izredno sejo Državnega zbora, ki sem jo sklical na podlagi prvega odstavka 58. člena in drugega odstavka 60. člena ter 93.a člena Poslovnika Državnega zbora in na podlagi odločitve Kolegija predsednika Državnega zbora, sprejete na 97. seji 15. 3. 2021.

Obveščen sem, da se današnje seje ne morejo udeležiti naslednji poslanke in poslanci: Monika Gregorčič do 14. ure, Tadeja Šuštar do 14. ure, mag. Dušan Verbič, Gregor Židan, mag. Bojana Muršič do 17. ure, dr. Franc Trček do 13. ure, Suzana Lep Šimenko do 14. ure, Marijan Pojbič, Lidija Ivanuša in Nada Brinovšek do 14. ure.

Do roka, ki ga je na podlagi tretjega odstavka 93.a člena Poslovnika Državnega zbora določil kolegij, sta sodelovanje na seji izven sedeža Državnega zbora z uporabo aplikacije za sejo na daljavo v obliki videokonference najavila poslanka Maša Kociper in poslanec Željko Cigler.

Na sejo sem vabil ministra za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Janeza Ciglerja Kralja ter druge predstavnike Vlade.

Vse prisotne lepo pozdravljam!

Prehajamo na 1. TOČKO DNEVNEGA REDA, TO JE NA OBRAVNAVO INTERPELACIJE O DELU IN ODGOVORNOSTI MINISTRA ZA DELO, DRUŽINO, SOCIALNE ZADEVE IN ENAKE MOŽNOSTI JANEZA CIGLERJA KRALJA.

Interpelacijo je v obravnavo zboru predložila skupina 37 poslank in poslancev s prvopodpisanim Branetom Golubovićem.

Za dopolnilno obrazložitev interpelacije dajem besedo predstavnici predlagatelja Jerci Korče.