Govor

Spoštovane poslanke in poslanci, gospe in gospodje! Začenjam 96. izredno sejo Državnega zbora, ki je bila sklicana na podlagi prvega odstavka 58. člena ter prvega odstavka 60. člena Poslovnika Državnega zbora.

Obveščen sem, da se današnje seje ne morejo udeležiti naslednje poslanke in poslanci: Lidija Divjak Mirnik, Nik Prebil, mag. Dejan Židan, Željko Cigler, Samo Bevk, Franc Jurša, Gregor Židan od 16. ure dalje, Igor Zorčič, Aljaž Kovačič in Monika Gregorčič.

Na sejo so bili vabljeni predstavniki Vlade. Vse prisotne lepo pozdravljam!

Prehajamo na določitev dnevnega reda 96. izredne seje Državnega zbora.

Predlog dnevnega reda ste prejeli v ponedeljek, 21. februarja 2022, s sklicem seje. O predlogu dnevnega reda bomo odločali v skladu s prvim odstavkom 64. člena Poslovnika Državnega zbora.

Obveščam vas, da je predlagatelj na podlagi prvega odstavka 118. člena Poslovnika Državnega zbora umaknil Predlog priporočila v zvezi s povečanjem lastniškega deleža države v podjetju Sava, d.d., (EPA 2510-VIII), zato je na podlagi tretjega odstavka 118. člena Poslovnika Državnega zbora postopek obravnave o predlogu priporočila končan. S tem je 1. točka dnevnega reda 96. izredne seje postala brezpredmetna.

Predlogov za širitev dnevnega reda seje nismo prejeli.

Prehajamo na odločanje o dnevnem redu seje, na katerem ostane le še 2. točka dnevnega reda. Poslanke in poslance prosim, da preverijo delovanje glasovalnih naprav. Glasujemo. Navzočih je 66 poslank in poslancev, za je glasovalo 59, proti eden.

(Za je glasovalo 59.) (Proti 1.)

Ugotavljam, da je dnevni red 96. seje Državnega zbora določen.

Prehajamo na 2. TOČKO DNEVNEGA REDA – DRUGA OBRAVNAVA PREDLOGA ZAKONA O SPODBUJANJU DIGITALNE VKLJUČENOSTI, NUJNI POSTOPEK.

Predlog zakona je v obravnavo Državnemu zboru predložila Vlada. Za dopolnilno obrazložitev predloga zakona dajem besedo Marku Borisu Andrijaniču, ministru za digitalno preobrazbo. Izvolite, imate besedo.