Govor

Hvala lepa. Želi še kdo besedo od poslancev? Ne želi. Zaključujem razpravo.

Na glasovanje dajem naslednji predlog sklepa: »Mandatno-volilna komisija na podlagi drugega odstavka 18. člena odloka o notranji organizaciji, delovnih mestih in nazivih v službah Državnega zbora na položaj vodje kabineta predsednika Državnega zbora imenuje mag. Katarino Ratoša.« Glasujemo.

Kdo je za? (18 članov.) Je kdo proti? (Nihče.)

Ugotavljam, da je sklep sprejet.

Hvala lepa.

V okviru te točke bomo obravnavali še obvestilo poslanca Feliceja Žiža z dne 22. 6. 2018 o opravljanju dopolnilnega dela na podlagi 13. člena Zakona o poslancih. Obvestilo poslanca ste prejeli v sistemu Udis. Kratko pojasnilo. Prvi odstavek 13. člena Zakona o poslancih določa, da sme poslanec po obvestilo pristojnemu delovnemu telesu Državnega zbora samostojno ali v delovnem razmerju opravljati dejavnost, vendar največ v obsegu, ki ne presega petine polnega delovnega časa potrebnega ali določenega za redno opravljanje dejavnosti, če gre za opravljanje zahtevnejših strokovnih znanstvenih, pedagoških ali raziskovalnih del. Na podlagi drugega odstavka prej navedenega člena Državni zbor na predlog Mandatno-volilne komisije odkloni poslanca o opravljanju dejavnosti ali dela, če to vpliva na izvrševanje funkcije poslanca ali ovira objektivno in od zunanjih vplivov neodvisno opravljanje funkcije. Namen od prepovedi opravljanja pridobitne dejavnosti, ki ni združljiva s funkcijo poslanca je, da se poslancu omogoči poklicna kontinuiteta. Želi kdo razpravljati? Ne želi, zato zaključujem razpravo.

Na glasovanje dajem naslednji predlog sklepa: »Mandatno-volilna komisija se je v skladu s 13. členom Zakona o poslancih seznanila z obvestilom poslanca Felice Žiže z dne 22. 6. 2018, da bo do petine polnega delovnega časa potrebnega oziroma določenega za redno opravljanje dejavnosti opravljal zahtevnejše strokovno delo zdravnika specialista ter na obvestilo ni imela pripomb.« Glasujemo.

Kdo je za? (18 članov.) Je kdo proti? (Nihče.)

Ugotavljam, da je sklep sprejet.

Zaključujem to točko dnevnega reda in tudi 1. nujno sejo Mandatno-volilne komisije.

Vsem želim lep dan.