Govor

Hvala lepa za opozorilo. Je na mestu in v sklepu ni, v vabilu pa je bilo dejansko napačno napisano.

Hvala lepa.

Torej, če ni drugega razpravljavca, potem zaključujem razpravo in sprašujem kdo je za ta sklep.

Kdo je za? (Stranka Alenke Bratušek, Narodne skupnosti, SMC, SD, Desus, SDS, LMŠ, Levica, Nova Slovenija, nacionalna stranka.)

Sklep je soglasno sprejet.

S tem zaključujem to točko dnevnega reda.

Prehajamo na 3. TOČKO DNEVNEGA REDA, to je DOGOVOR O SKLICU IZREDNE SEJE DRŽAVNEGA ZBORA. Predlagam naslednji dnevni red, in sicer: 1. točka - Predlog odloka o ustanovitvi in nalogah delovnih teles Državnega zbora, 2. točka - Predlog sklepa o imenovanju predsednikov in podpredsednikov delovnih teles Državnega zbora ter o razširitvi podpredsednice in imenovanju podpredsednika Mandatno-volilne komisije. To je predlog dnevnega reda. Predlog za sklic izredne seje je v torek, 3. julija 2018, ob 12. uri.

V zvezi z najavo časa je predvideno, da bi po 5 minut imeli za predstavitev stališč poslanskih skupin ter po 5 minut za razpravo poslank in poslancev, kar je v skladu z drugim odstavkom 67. člena poslovnika, tako kot je bilo to za prvo sejo, konstitutivno sejo Državnega zbora.

Odpiram razpravo. Želi v zvezi s tem kdo razpravljati? Če ne želi nihče razpravljati, zaključujem razpravo.

Prehajamo na glasovanje o naslednjem predlogu sklepa: V skladu z drugim odstavkom 58. člena Poslovnika Državnega zbora se na dnevni red 1. izredne seje Državnega zbora uvrstita naslednji točki dnevnega reda: 1. Predlog odloka o ustanovitvi in nalogah delovnih teles Državnega zbora, 2. Predlog sklepa o imenovanju predsednikov in podpredsednikov delovnih teles Državnega zbora ter o razrešitvi podpredsednice in imenovanju podpredsednika Mandatno-volilne komisije. Glasujemo.

Kdo je za? (Slovenska nacionalna stranka, Nova Slovenija, Levica, Lista Marjana Šarca, Slovenska demokratska stranka, Desus, Socialni demokrati, Stranka modernega centra, Narodni skupnosti in Stranka Alenke Bratušek.) Kdo je proti? (Nihče.)

Ugotavljam, da je sklep soglasno sprejet.

Prehajamo še na glasovanje o naslednjem predlogu sklepa: Za predstavitev stališč imajo predstavniki poslanskih skupin na voljo največ 5 minut, poslanke in poslanci pa za razpravo največ 5 minut. Glasujemo.

Kdo je za? (Vsi.)

Ugotavljam, da je sklep soglasno sprejet.

Rad bi opozoril vse vodje poslanskih skupin v zvezi z izvedbo izredne seje Državnega zbora, da do ponedeljka, 2. julija 2018, do 12. ure sporočijo za obe točki dnevnega reda imena poslank in poslancev, ki bodo predstavili stališča poslanskih skupin, ter imena morebitnih razpravljavcev - na podlagi vaših najav bomo pripravili časovni potek in vrstni red razpravljavcev 1. izredne seje Državnega zbora - in predloge za predsednike in podpredsednike delovnih teles, da bodo službe lahko čim prej pripravile predlog sklepa za 2. točko. Prosim tudi, da poslanske skupine čim prej sporočite imena članov delovnih teles.

S tem zaključujem to točko dnevnega reda.

Prehajamo na 4. TOČKO DNEVNEGA REDA - PREDLOG ZA OBRAVNAVO PREDLOGA ZAKONA PO NUJNEM POSTOPKU.

Predlog ste prejeli s sklicem kolegija. Kolegij v okviru te točke razpravlja in glasuje o predlogu Vlade, da Državni zbor Predlog zakona o dopolnitvah Zakona o zdravniški službi obravnava po nujnem postopku.

Želi besedo predstavnica Vlade, generalna sekretarka Vlade mag. Lilijana Kozlovič, da pojasni stvari? Izvolite.