Govor

Najlepša hvala. Predsedujoči, jaz vem, da prvič vodite sejo odbora. Sicer se vam zahvaljujem tudi za to opozorilo, ki ste ga dali Vladi oziroma Ministrstvu za zdravje, naj se držijo časovnice, ker je nedopustno, da Državni zbor oziroma odbor čaka Vlado, ki je predlagatelj spremembe zakona. To je ena zadeva.

Druga zadeva. Sejo ste prekinili. Najprej ste dejali, da boste dali predlog na glasovanje, ki ga niste dali in ste sejo prekinili samovoljno. Ampak še enkrat, moram reči, da mogoče enkrat napaka, ker prvič vodite, ampak morate vedeti, da ste po Poslovniku napačno prekinili sejo.

Moj proceduralni predlog pa je, glede na to, da smo zopet, jaz upam, da to ne bo praksa tudi v tem mandatu čakali Vlado, da je pripravila določene dokumente, torej ministrstvo za zdravstvo, ki je pripravilo amandmaje in lahko postanejo amandmaji odbor, o tem še nič ne vemo, da smo to čakali, in da jih niti še nimamo v rokah. In ker ste dejali, da prekinjate prej sejo zato, da pridejo amandmaji Vlade, in da se prouči amandma SDS, Poslanska skupina Slovenske demokratske stranke daje oziroma predlog, da se seja prekine za pol ure, da proučimo amandmaje, ki jih je pripravilo ministrstvo za zdravje in lahko postanejo amandmaji odbora. Prosim, če lahko daste predlog na glasovanje.

Najlepša hvala.