Govor

Rudi Medved

Vse članice in člane odbora ter vabljene in ostale prisotne prav lepo pozdravljam! Začenjam 1. nujno sejo Skupnega odbora.

Na seji kot nadomestne članice in člani odbora s pooblastili sodelujejo: Anja Bah Žibert namesto Zvonka Černača, Iva Dimic namesto Ljudmile Novak, Jože Lenart namesto Marjana Šarca in Andrej Šircelj namesto Alenke Jeraj.

S sklicem seje ste prejeli dnevni red seje odbora. Ker v poslovniško določenem roku nisem prejel predlogov za spremembo dnevnega reda, je ta določen, kot je bil predlagan s sklicem seje.

Prehajamo na 1. TOČKO DNEVNEGA REDA - PREDLOG ZAKONA O DOPOLNITVAH ZAKONA O ZDRAVNIŠKI SLUŽBI, NUJNI POSTOPEK.

Predlagatelj predloga zakona je Vlada. Kolegij predsednika Državnega zbora je na 1. seji, 29. junija 2018, sklenil, da se predlog zakona obravnava po nujnem postopku.

K obravnavi točke so bili vabljeni: Vlada, Ministrstva za zdravje, Zakonodajno-pravna služba, Zdravniška zbornica Slovenije, Državni svet, dodatno pa so bili vabljeni tudi predstavniki Koordinacije zdravniških organizacij.

Poleg predloga zakona ste prejeli naslednja gradiva: mnenje Zakonodajno-pravne službe z dne 4. julija 2018, mnenje Komisije Državnega sveta za socialno varstvo, delo, zdravstvo in invalide z dne 4. julija 2018, odgovor Ministrstva za zdravje na dopis Zdravniške zbornice z dne 4. julija 2018.

Tik pred sejo so bili vloženi amandmaji Poslanski skupine SDS, na poti pa so tudi predlogi za amandmaje odbora, ki jih je pripravilo Ministrstvo za zdravje. Da bodo lahko Zakonodajno-pravna služba in člani odbora amandmaje pregledali in da razdelimo gradivo, predlagam, da sejo prekinemo, če se strinjate, in sicer za 30 minut. / oglašanje v ozadju/ Izvolite, proceduralno.