Govor

Rudi Medved

Hvala.

Preden preidemo na odločanje o razširitvi dnevnega reda sem vas dolžan še obvestiti, da Jelko Godec na seji nadomešča Andrej Šircelj.

Če ni drugih želja po obrazložitvi, potem prehajamo na odločanje o predlogu za razširitev dnevnega reda. Glasujemo.

Kdo je za? (16 članov.) Je kdo proti? (3 člani.)

Ugotavljam, da je predlog za razširitev dnevnega reda seje sprejet in da je določen dnevni red, kot ste ga prejeli s sklicem, skupaj z dvema novima točkama, torej A1 točko in 7. točko dnevnega reda.

Prehajamo A1 TOČKO DNEVNEGA REDA, to je PREDLOG ZAKONA ZA ZAŠČITO VREDNOSTI KAPITALSKE NALOŽBE REPUBLIKE SLOVENIJE V NOVI LJUBLJANSKI BANKI D.D. LJUBLJANA, NUJNI POSTOPEK.

Predlagatelj predloga zakona je Vlada.

Kolegij predsednika je na 3. seji 17. julija sklenil, da se predlog zakona obravnava po nujnem postopku.

K obravnavi te točke so bili vabljeni: Vlada, Ministrstvo za finance, Zakonodajno-pravna služba in Državni svet.

Poleg predloga zakona ste prejeli naslednja gradiva: mnenje Zakonodajno-pravne službe z dne 17. julija, mnenje Komisije Državnega sveta za gospodarstvo, obrt, turizem in finance z dne 18. julija. Pravkar pa prejemate tudi predloge za amandmaje odbora, ki jih je pripravilo Ministrstvo za finance na podlagi pripomb Zakonodajno-pravne službe. Rok za vložitev amandmajev sicer teče do zaključka razprave o členih predloga zakona na današnji seji odbora.

Pričenjam drugo obravnavo predloga zakona. Želi predstavnica Vlade podati dopolnilno obrazložitev k členu predloga zakona? Mag. Mateja Vraničar Erman, ministrica za finance. Izvolite.