Govor

Ja, najlepša hvala za besedo.

Spoštovane in spoštovani.

Jaz sem že včeraj, ko sem nadomeščala tudi na Kolegiju predsednika Državnega zbora jasno povedala, da v času, ko še nimamo nove Vlade, v času ko je stara Vlada v odhajanju se tako ključne zadeve pač ne bi smele sprejemati na hitro, brez pravega premisleka in tako naprej, sploh če recimo vemo, da je pravna stroka že takrat ko je SDS vlagal predlo za spremembo Ustave, kar je sicer bilo pač takrat brezpredmetno, ampak vsebine so pa pač takšne, da je pravna stroka predlagala, da se Novo Ljubljansko banko mora zaščititi preko sodnih instanc, tudi mednarodnih, če je potrebno. Treba se je pač izpogajati za to, da se določene stvari v zvezi z Novo Ljubljansko banko ne dogajajo na način, kot smo mu zdaj priča. Tudi to hitenje v prodajo Nove Ljubljanske banke je popolnoma zgrešeno, na kar v Levici ves čas konsistentno opozarjamo.

S tem, kar počnemo, si dejansko dolgoročno delamo izjemno slabo uslugo in si dobesedno kopljemo lastno jamo. Mislim, te zadeve bi na sodnih instancah vzdržale, ne pa da pri arbitraži smo šli na mednarodna sodišča, kjer ni nujno, da je izplen najboljši in da zadeve res vzdržijo, popolnoma. Tukaj pa se tako igračkamo z usodo naše sistemske banke in izvajamo predpripravo za to, da jo odprodamo.

Zakaj, globlje razloge zakaj v Levici nasprotujemo, seveda prodaji Nove Ljubljanske banke smo že ničkolikokrat navedli, lahko jih, če je potreba, tudi tukaj ponovim, verjetno pa to ni zdaj osnovna točka dnevnega reda.

Skratka, ta zakon,ki naj bi ga sprejemali ni nič drugega, kot nekaj, kar dodatno nas pelje oziroma potiska v čim hitrejšo odprodajo Nove Ljubljanske banke in temu v Levici odločno nasprotujemo.

Hvala lepa.