Govor

Želi še kdo razpravljati? (Ne.)

Zaključujem razpravo.

Prehajamo na glasovanje.

Predlog sklepa se glasi: »Predlog Zakona za zaščito vrednosti kapitalske naložbe Republike Slovenije v Novi Ljubljanski banki se obravnava po nujnem postopku.« Kdo je za? (LMŠ, SMC, NSi, SDS, SAB, SD, Desus.) Kdo je proti? (Levica.)

Ugotavljam, da je sklep sprejet.

S tem zaključujem to točko dnevnega reda.

In prehajamo na 4. TOČKO DNEVNEGA REDA - NA DOGOVOR O SKLICU IZREDNE SEJE DRŽAVNEGA ZBORA.

Glede na to, da je Kolegij v okviru 3. točke določil, da se predlog zakona obravnava po nujnem postopku, lahko opravimo obravnavo 4. točke, ki sem jo na današnjo sejo uvrstil pogojno in ta pogoj je bil pri prejšnji točki sprejet.

V zvezi s sklicem 3. izredne seje Državnega zbora tako predlagam sledeče. Najprej, da je predlog dnevnega reda sledeč, z eno točko, Predlog Zakona za zaščito vrednosti kapitalske naložbe Republike Slovenije v Novi Ljubljanski banki, d. d., Ljubljana, nujni postopek, za datum seje predlagam četrtek, 19. julija z začetkom ob 12. uri in tretji predlog je.

Glede najave časa, za poslanske skupine je možno eno točko najaviti po tretjem odstavku 67. člena Poslovnika do 5 minut za dopolnilno obrazložitev predlagatelja zakona, v tem primeru za Vlado in do 30 minut za razpravo predlagatelja zakona, v tem primeru tudi Vlado.

Želi kdo o teh predlogih razpravljati? Če ne želi, potem zaključujem razpravo in prehajamo na glasovanje.

Predlagam najprej prvi sklep. »V skladu z drugim odstavkom 58. člena Poslovnika Državnega zbora se na dnevni red 3. izredne seje Državnega zbora uvrsti naslednja točka dnevnega reda:

1. Predlog Zakona za zaščito vrednosti kapitalske naložbe Republike Slovenije v Novi Ljubljanski banki, d. d., Ljubljana, nujni postopek.

Kdo je za? (Vsi, razen vzdržana Levica.) Kdo je proti? (Nihče.)

Ugotavljam, da je sklep sprejet.

Predlagam naslednji sklep: »Da poslanske skupine k eni točki dnevnega reda izredne seje Državnega zbora najavijo čas v skladu s tretjim odstavkom 67. člena Poslovnika.

Kdo je za? (Soglasno sprejet sklep.)

Ugotavljam, da je sklep sprejet.

Predlagam še tretji sklep in sicer, predlagatelj Vlada, ima po predlogu zakona za dopolnilno obrazložitev na voljo do pet minut za razpravo pa največ do 30 minut.

Kdo je za? (Soglasno.)

Ugotavljam, da je sklep sprejet.

Spoštovani zbrani! S tem tudi zaključujem to točko dnevnega reda in tudi 3. sejo Kolegija.

Želim vam čim lepši in čim bolj sončen dan. Srečno!