Govor

Hvala za besedo.

Spoštovani in spoštovane!

Jaz bi rada poudarila, da ponovno gremo na glavo, da spet bomo sprejemali neki zakon po hitrem postopku brez resnega premisleka o ustreznosti take poteze in to celo v času medvladja, se pravi, v času, ko Vlada v odhajanju nima več polnih pooblastil in ko nove vlade še nimamo.

To, da se ogroža vrednost pred privatizacijo NLB. Poglejte, tudi privatizacija je ta trenutek, ki je na mizi na glavo in tudi to bi bilo potrebno ta trenutek zamrzniti, zaustaviti in globoko premisliti preden take škodljive poteze vlečemo in to se pravi v najbolj občutljivem obdobju, obdobju, ko Vlade nimamo še.

Sami veste, da ko se je obravnaval ta predlog za spremembo Ustave, ki ga je podal SDS je takrat pravna stroka predlagala, da se NLB zaščiti pred pravnimi instancami tudi pred mednarodnimi. To bi bila prava poteza, da se naša Nova Ljubljanska banka zaščiti. Recimo za arbitražo smo šli v to pa vemo, da so posledice, da so pravni učinki izplen nekoliko vprašljiv morda potencialno celo škodljiv. Tukaj pa bi zadeve vsaj vzdržale pravno presojo. Torej, zakaj se raje ne odločimo za takšno pot ne pa, da spet nekako pred Državni zbor, ki se je komaj da novi sklic Državnega zbora komaj da konstituiral postavljamo tako delikatna in tako občutljiva vprašanja na mizo in izsiljujemo hitre in resnično ne dovolj premišljene rešitve.

Hvala lepa za besedo.

Seveda mi bomo proti temu.