Govor

Državni svetnik, hvala lepa vam. Opozarjam vodje poslanskih skupin, da danes razpravljamo zgolj o razlogih ali je primerno, da ta zakon obravnavamo po skrajšanem postopku, ker vsebinsko razpravo bomo opravili na odboru.

Odpiram razpravo, če še kdo drug želi razpravljati o tem, da je skrajšani postopek? Če ne želi, potem zaključujem razpravo in prehajamo na glasovanje. Predlagam naslednji sklep sin sicer:

»Predlog zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o stvarnem premoženju države in samoupravnih lokalnih skupnostih se obravnava po skrajšanem postopku.«

Kdo je za? (Soglasno.)

Ugotavljam, da je sklep sprejet.

S tem zaključujem to točko dnevnega reda.

Prehajamo na 2. TOČKO DNEVNEGA REDA - NA PREDLOG PRAVILNIKA O SPREMEMBAH IN DOPOLNITVAH PRAVILNIKA O MEDNARODNI DEJAVNOSTI DRŽAVNEGA ZBORA.

Gradivo k tej točki ste prejeli s sklicem seje Kolegija in je pripravljeno skladno z dogovorom na delovnem posvetu vodje poslanskih skupin, ki smo ga imeli 12. julija 2018.

Želi kdo razpravljati? Če ne želi, potem zaključujem razpravo in prehajamo na glasovanje. Predlagam naslednji sklep:

»Sprejme se predlog pravilnika o sprememba in dopolnitvah Pravilnika o mednarodni dejavnosti Državnega zbora.«

Kdo je za? (… članov.) Kdo proti? (Nihče.)

Ugotavljam, da je pravilnik sprejet.

S tem zaključujem to točko dnevnega reda. Prehajamo na 3. TOČKO DNEVNEGA REDA, TO JE NA PREDLOG ZA OBRAVNAVO PREDLOGA ZAKONA PO NUJNEM POSTOPKU.

Predlog ste prejeli včeraj z obvestilom o širitvi dnevnega reda seje Kolegija. Kolegij v okviru te točke razpravlja in glasuje o predlogu Vlade, da Državni zbor Predlog Zakona za zaščito vrednosti kapitalske naložbe Republike Slovenije v Novi Ljubljanski banki obravnava po nujnem postopku.

Želi besedo predstavnica Vlade, generalna sekretarka Vlade, mag. Lilijana Kozlovič?

Izvolite.