Govor

Matjaž Nemec

Spoštovani, dober dan in dobro jutro! Začenjam 2. nujno sejo Odbora za zunanjo politiko.

Obveščam vas, da so zadržani oziroma na seji sodelujejo kot nadomestne članice in člani naslednje poslanke in poslanci: namesto dr. Mateja T. Vatovca je danes prisoten Miha Kordiš, namesto dr. Mira Cerarja je danes z nami Gregor Perič. Naj navedem še odsotne, ki so se opravičili: Janez Janša, dr. Anže Logar, mag. Branko Grims, Žan Mahnič in mag. Andrej Šircelj.

Vse prisotne lepo pozdravljam, predstavnike Ministrstva za obrambo, državnega sekretarja mag. Miloša Bizjaka, državnega sekretarja Ministrstva za zunanje zadeve Andreja Logarja ter predstavnika Urada predsednika republike mag. Uroša Kreka!

Prehajamo na določitev dnevnega reda seje. Ker v poslovniškem roku nisem prejel predlogov za spremembo dnevnega reda, je ta določen, kot je bil predlagan s sklicem seje.

Prehajamo na 1. TOČKO DNEVNEGA REDA - POBUDA ZA SKLENITEV SPORAZUMA MED VLADO REPUBLIKE SLOVENIJE IN ORGANIZACIJO ZA SODELOVANJE PRI SKUPNEM OBOROŽEVANJU (OCCAR) O UPRAVLJANJU PROGRAMA BOXER.

Gradivo k tej točki ste prejeli, in sicer besedilo pobude in prošnjo Ministrstva za obrambo za sklic seje, na osnovi katere je danes le-ta sklicana.

Besedo dajem državnemu sekretarju / oglašanje v ozadju/ Ministrstva za obrambo mag. Milošu Bizjaku. Pred tem pa sem dobil predlog za postopkovno, in sicer s strani gospoda Mihe Kordiša. Izvolite, imate besedo.