Govor

Gregor Perič

Spoštovane in spoštovani! Začenjam 2. nujno sejo Odbora za gospodarstvo. Vse prisotne lepo pozdravljam, še posebej gospoda Zdravka Počivalška, kandidata za ministra za gospodarski razvoj in tehnologijo.

Na tej seji člana odbora Jerneja Vrtovca iz NSi nadomešča Jožef Horvat.

S sklicem seje ste prejeli dnevni red seje odbora. Ker v poslovniškem roku nisem prejel predlogov za spremembo dnevnega reda, je ta določen, kot je bil predlagan s sklicem seje.

Prehajamo na 1. TOČKO DNEVNEGA REDA - PREDSTAVITEV ZDRAVKA POČIVALŠKA, KANDIDATA ZA MINISTRA ZA GOSPODARSKI RAZVOJ IN TEHNOLOGIJO.

Naj uvodoma pojasnim, da je predsednik Vlade, gospod Marjan Šarec, predsedniku Državnega zbora mag. Dejanu Židanu 30. 8. 2018 na podlagi prvega odstavka 112. člena Ustave Republike Slovenije in 229. člena Poslovnika Državnega zbora predlagal listo kandidatk in kandidatov za ministrice in ministre Vlade Republike Slovenije. Predsednik Državnega zbora je Odboru za gospodarstvo poslal predlog predsednika Vlade, da Državni zbor za ministra za gospodarski razvoj in tehnologijo imenuje Zdravka Počivalška. V skladu s prvim in drugim odstavkom 230. člena Poslovnika Državnega zbora sem sklical današnjo sejo odbora, na kateri se nam predlagani kandidat predstavil in odgovarjal na vprašanja članic in članov odbora. Odbor mora po opravljeni predstavitvi v skladu z 231. členom Poslovnika Državnega zbora predsedniku Državnega zbora in predsedniku Vlade poslati mnenje o predstavitvi predlaganega kandidata.

Na sejo odbora sem vabil gospoda Zdravka Počivalška, kandidata za ministra.

Za sejo ste kot gradivo prejeli dvoje: listo kandidatk in kandidatov za ministrice in ministre Vlade Republike Slovenije z dne 30. 8. 2018, ki je objavljena na spletnih straneh Državnega zbora, in gradivo številka 020-12/18-18/1 z dne 30. 8. 2018, ki ste ga članice in člani zaradi varstva osebnih podatkov prejeli v varovani predal v sistemu Udis.

Glede poteka seje vas obveščam, da bo najprej na vrsti predstavitev kandidata, nato pa bodo sledila vprašanja članic in članov odbora in seveda njegovi odgovori.

Prosim gospoda Zdravka Počivalška, da se odboru predstavi. Izvolite, imate besedo.