Govor

Samo Bevk

Spoštovani! Pričenjam 1. nujno sejo Odbora za obrambo, ki je bila sklicana na podlagi 47., drugega odstavka 48. člena in 230. člena Poslovnika Državnega zbora Republike Slovenije.

Pozdravljam vse prisotne člane odbora, še posebej pa gospoda Karla Viktorja Erjavca, kandidata za ministra za obrambo in vse ostale prisotne.

Obveščam vas, da so zadržani in se seje ne morejo udeležiti naslednje članice in člani odbora oziroma po pooblastilu bo poslanca Rudija Medveda nadomeščal poslanec Igor Peček. Potem bo poslanca Mateja Tonina nadomeščal poslanec Jožef Horvat in še poslanca Zdravka Počivalška nadomešča poslanec mag. Branislav Rajić.

Prehajamo na določitev dnevnega reda seje odbora. S tem sklicem ste prejeli naslednji dnevni red, prva in edina točka je predstavitev Karla Viktorja Erjavca, kandidata za ministra za obrambo.

Ker v poslovniškem roku nisem prejel predloga za spremembo dnevnega reda, je določen dnevni red seje kot je bil predlagan s sklicem.

Prehajamo na obravnavo 1. TOČKO DNEVNEGA REDA - PREDSTAVITEV KARLA VIKTORJA ERJAVCA, KANDIDATA ZA MINISTRA ZA OBRAMBO.

Predsednik Vlade Marjan Šarec je predsedniku Državnega zbora mag. Dejanu Židanu, 30. Avgusta 2018 na podlagi prvega odstavka 112. člena Ustave in 229. člena Poslovnika Državnega zbora predlagal listo kandidatov za ministre. Predsednik Državnega zbora je odboru poslal predlog predsednika Vlade, da Državni zbor za ministra za obrambo imenuje Karla Viktorja Erjavca. V skladu s prvim in drugim odstavkom 230. člena Poslovnika Državnega zbora sem tako sklical današnjo sejo na kateri se nam bo predlagani kandidat predstavil. Po opravljeni predstavitvi bo odbor poslal mnenje o predstavitvi predlaganega kandidata. Uvodni predstavitvi kandidata bodo sledila vprašanja članic in članov odbora. Predlagam, da kandidat odgovori na zastavljena vprašanja prvih treh poslancev, tako da prosim, spoštovani gospod Karel Viktor Erjavec, kandidat za ministra, da se predstavite odboru za obrambo. Izvolite, beseda je vaša.