Govor

Vojko Starović

Lepo pozdravljeni!

Pričenjam 1. nujno sejo Odbora za delo, družino, socialne zadeve in invalide.

Obveščam vas, da se je za današnjo sejo opravičil član odbora Boštjan Koražija. Na seji kot nadomestni član odbora s pooblastili ni nobenega. Na sejo odbora sem k 1. točki vabil kandidatko za ministrico za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, mag. Ksenijo Klampfer. Dobrodošla!

Na seji odbora je prisotna tudi zainteresirana javnost. lepo jih pozdravljam in tudi vse prisotne in hkrati obveščam, da imajo danes na odboru besedo samo članice in člani Odbora za delo, družino, socialne zadeve in invalide, tako kot je to določeno v 230. členu Poslovnika. Pozdravljam vse prisotne, še posebej pa kandidatko. S sklicem seje ste prejeli tudi naslednji dnevni red seje odbora, to je predstavitev mag. Ksenije Klampfer, kandidatke za ministrico za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti. Ker v poslovnem roku nisem prejel predlogov za spremembo dnevnega reda, je določen takšen dnevni red seje kot ste ga prejeli s sklicem.

Prehajamo na obravnavo 1. TOČKE DNEVNEGA REDA - TO JE PREDSTAVITEV MAG. KSENJE KLAMPFER, KANDIDATKE ZA MINISTRICO ZA DELO, DRUŽINO, SOCIALNE ZADEVE IN ENAKE MOŽNOSTI.

Predsednik Vlade Republike Slovenije, Marjan Šarec, je predsedniku Državnega zbora mag. Dejanu Židanu na podlagi prvega odstavka 112. člena Ustave in 229. člena Poslovnika Državnega zbora predlagal listo kandidatk in kandidatov za ministrice in ministre Vlade. Predsednik Državnega zbora je Odboru za delo, družino, socialne zadeve in invalide poslal predlog predsednika Vlade, da Državni zbor za ministrico za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti imenuje mag. Ksenijo Klampfer. V skladu s prvim in drugim odstavkom 230. člena Poslovnika Državnega zbora sem tako sklical današnjo sejo na kateri se nam bo predstavila predlagana kandidatka ter odgovarjala na vprašanja članic in članov odbora. Odbor mora po opravljeni predstavitvi predsedniku Državnega zbora in predsedniku Vlade poslati mnenje o predstavitvi predlagane kandidatke. Uvodni predstavitvi kandidatke bodo sledila vprašanja članic in članov odbora kandidatk in seveda njeni odgovori. Vprašanje članic in članov odbora se lahko nanašajo na delovno področje Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti. Predlagam, da članice in člani odbora najprej postavijo določen sklop vprašanj, kandidatka pa odgovori. Predlagam ta sklop vprašanj, deset. Bo v redu tako, da boste lahko sledili, potem sledi naslednji sklop.

Mag. Ksenijo Klampfer, kandidatko za ministrico prosim, da se predstavi odboru.