Govor

Violeta Tomić

Pričenjam 1. nujno sejo Odbora za kulturo.

Najprej naj prisrčno pozdravim kandidata za ministra gospoda Dejana Prešička in tudi vse nove in star članice in člane Odbora za kulturo!

Obveščam vas, da so zadržani in se seje ne morejo udeležiti naslednji člani odbora. Nihče se ni prijavil, da je zadržan in smo sklepčni. Imam pa tukaj eno pooblastilo na seji kot nadomestna članica poslanko Janjo Sluga nadomešča Monika Gregorčič. Skratka, pozdravljam vse članice in člane in ostale prisotne. Bomo še malo počakali! Prej smo začeli, se opravičujem. Še enkrat naj pozdravim vse prisotne članice in člane odbora in kandidata za ministra za kulturo. S sklicem seje ste prejeli naslednji dnevni red seje odbora. In to je, predstavitev gospoda Dejana Prešička, kandidata za ministra za kulturo. Ker v poslovniškem roku nisem prejela predlog v zvezi z dnevnim redom seje je določen takšen kot je bil predlagan s sklicem.

Smo pri 1. TOČKI DNEVNEGA REDA, TO JE PREDSTAVITEV GOSPODA DEJANA PREŠIČKA KANDIDATA ZA MINISTRA ZA KULTURO.

Za uvodno pojasnilo naj še povem, da je gospod Dejan Prešiček, ki je bil predlagan za ministra za kulturo se bo v skladu s 112. členom Ustave Republike Slovenije ter prvim in drugim odstavkom 230. člena Poslovnika Državnega zbora predstavil odboru kot pristojnemu delovnemu telesu in odgovarjal na vprašanja članic in članov odbora. Na podlagi predstavitve bo odbor v skladu s prvim odstavkom 231. člena Poslovnika sprejel mnenje o ustrezno predstavitve kandidata, ki ga bom v roku iz prvega odstavka 231. člena Poslovnika takoj najkasneje pa v 48. urah po predstavitvi poslala predsedniku Državnega zbora in predsedniku Vlade.

Sedaj pa prosim, gospoda Dejana Prešička, kandidata za ministra za kulturo, da se predstavi odboru.

Prosim.