Govor

Vse članice in člane odbora, kandidatko za ministrico, gospo Andrejo Katič, vabljene ter ostale prisotne, lepo pozdravljam!

Pričenjamo s 1. nujno sejo Odbora za pravosodje. Obveščam vas, da so zadržani in se seje ne morejo udeležiti naslednje članice in člani odbora: gospod Željko Cigler in dr. Miroslav Cerar. Na seji kot nadomestne članice in člani odbora s pooblastili sodelujejo, gospod Igor Zorčič.

Kar k dnevnemu redu seje ni bilo predlogov za razširitev oziroma za umik katere od predlaganih točk, je določen dnevni red seje kot je bil predlagan s sklicem. Pred tem pa vas želim opozoriti, da imamo sejno sobo na razpolago do 12. ure. v kolikor seje do 11.50 ure ne bomo zaključili, jo bom prekinil in jo bomo nadaljevali v popoldanskem oziroma v večernem terminu. Rezervacija za naslednjo sejo je med 18. in 20. uro.

Prihajamo na 1. TOČKO DNEVNEGA REDA - PREDSTAVITEV GOSPE ANDREJE KATIČ, KANDIDATKE ZA MINISTRICO ZA PRAVOSODJE.

Gradivo, z dne 30. avgusta 2018, je objavljeno v računalniškem omrežju Državnega zbora oziroma ste ga prejeli v varovani predal v sistem Udis. Na sejo odbora je k tej točki vabljena Andreja Katič, kandidatka za ministrico za pravosodje. Dovolite še eno uvodno pojasnilo preden preidemo na uvodno predstavitev kandidatke. Andreja Katič, ki je predlagana za ministrico za pravosodje, se bo v skladu s 112. členom Ustave Republike Slovenije ter prvim in drugim odstavkom 230. člena Poslovnika Državnega zbora predstavila Odboru za pravosodje kot pristojnemu delovnemu telesu in odgovarjala na vprašanja članic in članov odbora. Na podlagi predstavitve bo odbor v skladu s prvim odstavkom 231. člena Poslovnika sprejel mnenje o ustreznosti predstavitve kandidatke, ki ga bom v roku iz prvega odstavka 231. člena Poslovnika poslal predsedniku Državnega zbora in predsedniku Vlade Republike Slovenije.

Sedaj pa prosim Andrejo Katič, kandidatko za ministrico za pravosodje, da se predstavi Odboru za pravosodje. Na voljo imate med petnajst, dvajset minut.