Govor

Hvala za vaš obrazložen glas.

Naj povem, da je bila seja sklicana pred planarno sejo. Da bom sklical na to temo glede skupne kmetijske politike posebno sejo, kjer boste imeli čas razpravljati v nedogled. Jaz mislim, da je pomembno to, kar ste povedali. Danes so se kolegi strinjali, da poskušamo v teh 30 minutah spraviti do planarne seje to sejo. V kolikor ne, jo bomo pač morali nadaljevati v poznih nočnih urah. Kot sem pa povedal, pa pripravljamo na to temo sejo, ki bo pa to obravnavala.

Toliko sedaj. Še kdo? Ni. Potem bom začel z glasovanjem.

(Za je glasovalo 9.) (Proti nihče.)

Poročevalec. Določiti torej moram poročevalca na seji Odbora za zadeve Evropske unije. Člani tega odbora so: doktor Darij Krajčič, gospod Zdravko Počivalšek in Boris Doblekar. Prosil sem gospoda doktorja Darija Krajčiča kot tudi predsednika Odbora Evropske unije, da bi bil poročevalec. Gospod Darij Krajčič, se strinjate? Torej poročevalec na seji Odbora Evropske unije bo doktor Darij Krajčič.

S tem zaključujem to točko dnevnega reda.

Tako prehajam na obravnavo 2. TOČKE – EPA 113-VIII.

Tudi tukaj dajem besedo predstavnici Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, državni sekretarki magistri Tanji Strniša za dopolnilno in obrazložitev predloga stališča Republike Slovenija.

Izvolite, imate besedo, gospa državna sekretarka.