Govor

Gregor Perič

Vse članice in člane odbora, vabljene ter ostale prisotne lepo pozdravljam in pričenjam 3. nujno sejo odbora za gospodarstvo.

Obveščam vas, da sta zadržana dva poslanca oziroma poslanec in poslanka. Poslanec dr. Franc Trček in poslanka gospa Suzana Lep Šimenko in se zato seje ne moreta udeležiti.

S sklicem seje ste prejeli dnevni red seje odbora. Ker v poslovniško določenem roku nisem prejel predlogov za spremembo, je določen takšen dnevni red seje, kot ste ga prejeli s sklicem.

Prehajamo kar na obravnavo 1. TOČKE DNEVNEGA REDA – PREDLOG STALIŠČA REPUBLIKE SLOVENIJE DO PREDLOGA DIREKTIVE EVROPSKEGA PARLAMENTA IN SVETA O SPREMEMBI DIREKTIVE EU 2017/1132 GLEDE UPORABE DIGITALNIH ORODIJ IN POSTOPKOV NA PODROČJU PRAVA DRUŽB, EPA 0070–VIII, EU U 849.

Predlagatelj stališča Republike Slovenije za to in obe naslednji točki je vlada. Odbor je matično delovno telo za obravnavo te in obeh naslednjih točk, ki jih bo obravnaval na podlagi drugega odstavka 154.h člena Poslovnika Državnega zbora.

K vsem točkam so bili vabljeni vlada in pa ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo, zato zdaj predstavnika vlade prosim za dopolnilno obrazložitev predloga stališča. Besedo dajem državni sekretarki, gospe Evi Štraus Podlogar. Izvolite besedo.