Govor

Spoštovani vsi prisotni, pričenjam 1. sejo Odbora za notranje zadeve, javno upravo in lokalno samoupravo. Najprej opravičilo, ker smo bili primorani sejo prestaviti v drugo dvorano, ker seja Odbora za zadeve

Evropske unije ni bila zaključena do 13. ure in zato za ta petnajst minutni zamik pričetka seje.

Najprej nekaj obvestil. Obveščam vas so zadržani oziroma se seje ne morejo udeležiti članica odbora, gospa Anja Bah Žibert. Na seji pa kot nadomestni člani sodelujejo namesto novega podpredsednika Igorja Pečka, gospa Karla Urh, namesto nove članice Maše Kociper, Andrej Šušmelj in namesto člana odbora Boštjana Koražije, poslanec Željko Cigler.

Po sklicu seje ste bili obveščeni tudi o spremembi dnevnega reda in sicer, na podlagi mnenja generalnega sekretariata, sem iz formalnih razlogov umaknil 1. in 2. točko dnevnega reda. Obvestilo o tem ste prejeli 25. 9., ostale točke se temu primerno preštevilčijo.

Prehajamo torej na obravnavo 2. TOČKE DNEVNEGA REDA OZIROMA PO NOVEM 1. TOČKE DNEVNEGA REDA, TOREJ, NA OBRAVNAVO LETNEGA POROČILA O DELU DRŽAVNE REVIZIJSKE KOMISIJE ZA LETO 2017, EPA 2720 – VII, ki je objavljen na spletnih straneh Državnega zbora.

Kot gradivo ste prejeli še mnenje komisije Državnega sveta za državno ureditev z dne 24. septembra letos. K tej točki smo povabili predstavnika državne revizijske komisije, predstavnike Ministrstva za javno upravo in predstavnike Državnega sveta. Letno poročilo o delu državne revizijske komisije za leto 2017 je bilo Državnemu zboru posredovano na podlagi 68. in 69. člena Zakona o pravnem varstvu v postopkih javnega naročanja. Odbor za notranje zadeve, javno upravo in lokalno samoupravo pa bo ponovno na podlagi 4. odstavka 41. člena Poslovnika Državnega zbora, ki določa, da matično delovno telo obravnava poročilo, ki je bilo Državnemu zboru posredovano na podlagi zakona ali drugega predpisa pravilno v treh mesecih po posredovanju. Obravnavana seja Državnega seja pa se opravi, če tako določa Poslovnik Državnega zbora ali če to predlaga matično delovno telo.

Pričenjamo torej z obravnavo letnega poročila o delu Državne revizijske komisije za leto 2017. Želi dodatno besedo predsednik Državne revizijske komisije, gospod Borut Smrdel? Izvolite.