Govor

Vojko Starović

Dober dan spoštovani, spoštovane članice in člani odbora, spoštovani vabljeni.

Pričenjam 2. nujno sejo Odbora za delo, družino, socialne zadeve in invalide. Obveščam vas, da so zadržani in se seje ne morejo udeležiti, oziroma samo eden je, Marijan Pojbič. Na seji kot nadomestni član odbora s pooblastili sodelujejo Boris Doblekar namesto Jožefa Lenarta, namesto Janje Sluge je Monika Gregorčič, namesto Mihe Kordiša je Željko Cigler, namesto Jelke Godec je Franc Rosec in namesto Jerce Korče je Edvard Paulič in namesto Aljaža Kovačiča, Tina Herefle. Mislim, da smo se skozi to prebili.

Na sejo so povabljeni predstavniki Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti. Vse navzoče lepo pozdravljam. Ker v poslovniškem roku nisem prejel predlogov za spremembo dnevnega reda, ugotavljam, da je določen takšen dnevni red seje, kot ste ga prejeli s sklicem. Matično delovno telo, navedeno v gradivu obravnava na podlagi 154.h člena Poslovnika Državnega zbora.

Prehajamo torej na 1. TOČKO DNEVNEGA REDA – PREDLOG STALIŠČA REPUBLIKE SLOVENIJE DO PREDLOGA UREDBE EVROPSKEGA PARLAMENTA IN SVETA O EVROPSKEM SKLADU ZA PRILAGODITEV GLOBALIZACIJI. Gradivo z dne, 12. septembra 2018 je objavljeno na spletnih straneh Državnega zbora.

Prosim državno sekretarko, Bredo Božnik z Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, da nam predstavi predlog stališča. Izvolite.