Govor

Darij Krajčič

Hvala lepa za besedo.

Spoštovane kolegice in kolegi! Začenjam 5. sejo Odbora za zadeve Evropske unije.

Obveščam vas, da se seje ne more udeležiti gospod Zmago Jelinčič Plemeniti. Kot nadomestni člani pa so danes z nami: namesto gospoda dr. Franca Trčka je Primož Siter in namesto Gregorja Periča Monika Gregorčič.

Naj takoj na začetku pozdravim njeno ekscelenco mag. Sigrid Berko, veleposlanico Republike Avstrije v Sloveniji, dr. Zorana Stančiča, vodjo predstavništva Evropske komisije v Sloveniji. Pozdravljam tudi goste z Ministrstva za zunanje zadeve ter vse ostale prisotne!

Prehajamo na določitev dnevnega reda seje odbora. S sklicem seje ste prejeli dnevni red seje obeh odborov. Ker v poslovniškem roku s predsednikom Odbora za zunanjo politiko nisva prejela predlogov za spremembo dnevnega reda, je ta določen, kot je bil predlagan s sklicem seje.

Prehajamo na 1. TOČKO DNEVNEGA REDA - PREDSTAVITEV PREDNOSTNIH NALOG PREDSEDOVANJA REPUBLIKE AVSTRIJE SVETU EVROPSKE UNIJE V ČASU OD 1. 7. DO 31. 12. 2018.

Kot gradivo k tej točki ste prejeli program avstrijskega predsedstva za predsedovanje Svetu Evropske unije.

Besedo dajem njeni ekscelenci mag. Sigrid Berka, veleposlanici Republike Avstrije v Republiki Sloveniji, da nam predstavi ključne prednostne naloge avstrijskega predsedovanja Svetu. Izvolite, gospa veleposlanica, imate besedo.