Govor

Matjaž Nemec

Spoštovane kolegice, dragi kolegi, spoštovani vsi prisotni, dober dan! Your Excellency, wellcome! / medsebojni pogovor/ Spoštovane kolegice in kolegi, začeli bomo, prosim za pozornost. Hvala lepa.

Še enkrat in ponovno, spoštovane kolegice, dragi kolegi, dobrodošli in dober dan vsem skupaj na 3. seji Odbora za zunanjo politiko.

Obveščam vas, da so zadržani in se seje ne morejo udeležiti naslednji člani odbora: namesto gospe Lidije Divjak Mirnik je danes z nami gospa Andreja Zabret, namesto mag. Branislava Rajića je danes z nami gospod Gregor Židan, opravičuje pa se gospod Zmago Jelinčič Plemeniti in gospod Ferenc Horvath.

Pozdravljam goste, ki ste danes z nami, še posebej njeno ekscelenco, kot sem že uvodoma omenil, gospo Sigrid Berka, veleposlanico Republike Avstrije - wellcome, Your Excellency, again -, dr. Zorana Stančiča, vodjo predstavništva Evropske komisije v Sloveniji. Na sejo smo povabili še predstavnike Urada predsednika republike, Kabineta predsednika Vlade, Ministrstva za zunanje zadeve, Državnega sveta ter poslanke in poslance iz Republike Slovenije v Evropskem parlamentu. Naj omenim, da je na današnji seji zagotovljeno simultano prevajanje iz nemščine v slovenski jezik in obratno.

Besedo predajam kolegu dr. Dariju Krajčiču, predsedniku Odbora za zadeve Evropske unije.