Govor

Edvard Paulič

Hvala lepa. Želi še kdo razpravljati?

Ugotavljam, da ne, zato zaključujem razpravo in predlagam, da preidemo na glasovanje.

Ker k Predlogu stališča ni bil sprejet noben amandma, dajem na glasovanje naslednji predlog mnenja odbora: Odbor za infrastrukturo, okolje in prostor podpira Predlog stališča Republike Slovenije do Predloga uredbe Evropskega parlamenta in Sveta o vzpostavitvi programa za okolje in podnebne spremembe (LIFE) ter razveljavitvi Uredbe (EU) št. 1293/2013, ki ga je predložila vlada in predlaga Odboru za zadeve Evropske unije, da Predlog stališča sprejme.

Želi kdo obrazložiti glas?

Prehajamo na glasovanje.

Kdo je za? ( 11 članov.) Kdo je proti? (Nihče.)

Ugotavljam, da je mnenje sprejeto.

Določiti moramo še poročevalca, ki bo poročilo odbora predstavil na seji pristojnega odbora. Predlagam, da poročilo predstavim sam. Morda kdo nasprotuje?

S tem zaključujem to točko dnevnega reda.

Prehajamo na 2. TOČKO DNEVNEGA REDA – OBRAVNAVA PREDLOGA STALIŠČA REPUBLIKE SLOVENIJE DO PREDLOGA UREDBE EVROPSKEGA PARLAMENTA IN SVETA O VZPOSTAVITVI INSTRUMENTA ZA POVEZOVANJE EVROPE TER RAZVELJAVITVI UREDB (EU) ŠT. 1316/2013 IN (EU) ŠT. 283/2014. Na sejo so bili za obravnavo te točke, kot predstavniki vlade, povabljeni predstavniki Ministrstva za infrastrukturo. Gradivo k tej točki je poslala vlada dne 12. 9. 2018 na podlagi prvega odstavka 4. člena Zakona o sodelovanje med Državnim zborom in vlado v zadevah Evropske unije. Odbor navedeno gradivo obravnava v skladu s prvim in drugim odstavkom 154.h člena Poslovnika Državnega zbora in Odboru za zadeve Evropske unije posreduje svoje mnenje. Ugotavljam, da predstavnikov ministrstva, se oproščam, besedo dajem predstavniku vlade oziroma Ministrstva za infrastrukturo. Gospa državna sekretarka, Nina Mauhler, imate besedo, prosim.