Govor

Edvard Paulič

Kolegice in kolegi!

Pričenjam 1.sejo Odbora za infrastrukturo, okolje in prostor in vse prisotne prav lepo pozdravljam.

Obveščam vas, da so se upravičili naslednje članice in člani odbora: gospod Zvonko Černač in gospod Boris Doblekar. Na seji kot nadomestni člani odbora s pooblastili sodelujejo: namesto poslanke Nataše Sukič - poslanec Primož Siter, namesto poslanca Andreja Rajha - poslanec Andrej Šušmelj, namesto poslanca dr. Darij Krajčič - poslanka Lidija Divjak Mirnik in namesto poslanca Janija Prednika - poslanka mag. Meira Hot.

Prehajamo na določitev dnevnega reda seje odbora. S sklicem seje ste prejeli dnevni red s štirimi točkami dnevnega reda. Ker v poslovniškem roku nisem prejel nobenega predloga za spremembo dnevnega reda, je ta določen kot ste ga prejeli s sklicem seje odbora.

Prehajamo na 1. TOČKO DNEVNEGA REDA - NA OBRAVNAVO PREDLOGA STALIŠČA REPUBLIKE SLOVENIJE DO PREDLOGA UREDBE EVROPSKEGA PARLAMENTA IN SVETA O VZPOSTAVITVI PROGRAMA ZA OKOLJE IN PODNEBNE UKREPE »LIFE«, TER RAZVELJAVITVI UREDBE EU, ŠT. 1293/2013.

Na sejo so bili za obravnavo te točke kot predstavniki Vlade povabljeni predstavniki Ministrstva za okolje in prostor. Gradivo k tej točki je poslala Vlada, 12. 9. 2018, na podlagi prvega odstavka 4. člena Zakona o sodelovanju med Državnim zborom in Vlado v zadevah Evropske unije. Odbor navedeno gradivo obravnava v skladu s prvim in drugim odstavkom 154.h členom Poslovnika Državnega zbora in Odboru za zadeve Evropske unije posreduje svoje mnenje.

Besedo dajem predstavniku Vlade oziroma Ministrstvu za okolje in prostor, da nam predstavi predlog stališča. Državni sekretar, gospod Simon Zajc, izvolite.