Govor

Darij Krajčič

Spoštovane kolegice in kolegi! Začenjam 6. sejo Odbora za zadeve Evropske unije. Obveščam vas, da so danes kot nadomestni člani na seji: namesto Gregorja Periča je gospa Monika Gregorčič in namesto dr. Franca Trčka je na seji gospod Primož Siter.

Obveščam vas, da so na sejo povabljeni poslanci Evropskega parlamenta iz Republike Slovenije, predstavniki Vlade in Državnega sveta. Vse navzoče lepo pozdravljam!

Prehajamo na določitev dnevnega reda seje odbora. S sklicem seje ste prejeli dnevni red seje odbora. Ker v poslovniškem roku nisem prejel predlogov za spremembo dnevnega reda, je ta določen, kot je bil predlagan s sklicem seje.

Prehajamo na 1. TOČKO DNEVNEGA REDA - PREDLOG STALIŠČA REPUBLIKE SLOVENIJE DO PREDLOGA UREDBE EVROPSKEGA PARLAMENTA IN SVETA O EVROPSKEM SKLADU ZA PRILAGODITEV GLOBALIZACIJI.

Gradivo k vsem točkam dnevnega reda smo prejeli od Vlade 12. septembra letos na podlagi prvega odstavka 4. člena Zakona o sodelovanju med Državnim zborom in Vlado v zadevah Evropske unije. Skrajni rok za njihovo obravnavo je 28. september letos.

Gradivo k 1. točki je bilo v skladu z določili Poslovnika Državnega zbora dodeljeno v obravnavo Odboru za zadeve Evropske unije kot pristojnemu odboru in Odboru za delo, družino, socialne zadeve in invalide kot matičnemu delovnemu telesu; slednji ga je obravnaval na 2. nujni seji, 20. septembra 2018, in sprejel mnenje, ki smo ga prejeli.

Prosim gospo Bredo Božnik, državno sekretarko Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, da nam predstavi predlog uredbe in zlasti predlog stališča Republike Slovenije.