Govor

Matjaž Nemec

Spoštovane kolegice, dragi kolegi! Začenjam 4. sejo Odbora za zunanjo politiko.

Obveščam vas, da so zadržani in se seje ne morejo udeležiti naslednji člani odbora: Jožef Horvat in Ferenc Horváth. S pooblastilom je namesto dr. Mateja T. Vatovca na seji prisoten dr. Franc Trček, namesto mag. Mateja Tonina Blaž Pavlin in namesto mag. Andreja Širclja mag. Marko Pogačnik.

Na sejo smo povabili predstavnike Urada predsednika republike, Kabineta predsednika Vlade, Ministrstva za zunanje zadeve ter poslanke in poslance Evropskega parlamenta. Danes se je na naše povabilo odzval evropski poslanec dr. Igor Šoltes, ki ga lepo pozdravljam.

Prehajamo na določitev dnevnega reda seje Odbora za zunanjo politiko. S sklicem seje ste prejeli dnevni red in ker v poslovniškem roku nisem prejel predlogov za njegovo spremembo, je določen, kot ste ga prejeli s sklicem seje.

Besedo predajam kolegu, predsedniku Odbora za zadeve Evropske unije dr. Dariju Krajčiču. / oglašanje v ozadju/ Se opravičujem, dr. Krajčič, dobil sem še eno pooblastilo za nadomeščanje, in sicer je namesto Janeza Janše danes z nami Alenka Jeraj. Izvolite.