Govor

Darij Krajčič

Hvala lepa, gospa državna sekretarka.

Odpiram razpravo o tej točki dnevnega reda. Se kdo javi k razpravi? Če ni razprave, bom pa sam tisti, ki bo nekaj vprašal.

Veliko smo o tem že razpravljali na tem odboru, zanima me pa naslednje, glede tun. Včasih smo v Tržaškem zalivu tune lovili, še v 50. letih. Danes je ni več. Slovenija niti ni članica tega združenja, kakor vidim. To pomeni, da nimamo ambicije, da bi tuna še kdaj priplavala v Slovenijo. To je prvo vprašanje.

Drugo vprašanje se nanaša na kmetijsko politiko v novi finančni perspektivi, kjer vemo, da bo več iniciative prepuščene državam. To je seveda lahko hvalevredno, ampak hkrati daje tudi več odgovornosti državi članici, odgovornosti v smislu, da se ne bo mogoče na Bruselj izgovarjati na omejitve in za kaj denar gre. Pa me vendar zanima, ali so ti ukrepi še vedno predvideni, da bodo ciljno usmerjeni, ali ne. Kolikor vem, je ena od usmeritev bila, da bi bili ukrepi precej bolj ciljno usmerjeni, se pravi, na doseganje nekih ciljev. In bi prosil, če lahko to malce komentirate. Hvala lepa. Izvolite.