Govor

Vojko Starović

Vse članice in člane odbora, vabljene ter ostale prisotne lepo pozdravljam! Začenjam 2. sejo Odbora za delo, družino, socialne zadeve in invalide.

Obveščam vas, da so zadržani in se seje ne morejo udeležiti: Miha Kordiš in Iva Dimic. Iva Dimic ima nadomestilo Aleksandra Reberška in Nataša Sukič je z nami namesto Mihe Kordiša.

Ker v poslovniškem roku nisem prejel predlogov za spremembo dnevnega reda, je ta določen, kot je bil predlagan s sklicem seje, in sicer:

1. Predlog zakona o spremembi Zakona o socialnovarstvenih prejemkih, nujni postopek,

2. razno.

Na sejo smo vabili: Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, Zakonodajno-pravno službo, Državni svet Republike Slovenije, Skupnost občin Slovenije, Združenje občin Slovenije, Združenje mestnih občin Slovenije, Svet za invalide Republike Slovenije, Delavskega svetovalca in Zvezo prijateljev mladine Slovenije.

Prehajamo na 1. TOČKO DNEVNEGA REDA - PREDLOG ZAKONA O SPREMEMBI ZAKONA O SOCIALNOVARSTVENIH PREJEMKIH, NUJNI POSTOPEK.

Predlog zakona je objavljen na spletni strani Državnega zbora, mnenje Zakonodajno-pravne službe in mnenje Državnega sveta prav tako, pripombe Združenja mestnih občin in Skupnosti občin Slovenije in prav tako pripombe Občine Domžale in vloženi amandmaji.

Kolegij predsednika Državnega zbora je na 12. seji, 12. 10. 2018, odločil, da se Predlog zakona o spremembi Zakona o socialnovarstvenih prejemkih obravnava po nujnem postopku, zato ga bo odbor obravnaval na podlagi 126. in 143. člena poslovnika.

Amandmaje so vložili: Poslanska skupina SDS k 1. členu in koalicijske poslanske skupine k 3. členu, ki so vam bili tudi dostavljeni.

Ali želijo predlagatelji zakona, to je Vlada, podati dopolnilno obrazložitev predloga zakona? Državna sekretarka Breda Božnik, imate besedo za obrazložitev.