Govor

Darij Krajčič

Spoštovane kolegice in kolegi, začenjamo 13. sejo Odbora za zadeve Evropske unije. Obveščam vas, da nihče ni zadržan, niti nimamo nobenega obvestila o nadomestnih članih. Obveščam vas tudi, da so na sejo povabljeni poslani Evropskega parlamenta iz Republike Slovenije in predstavniki vlade in Državnega sveta. Vse navzoče lepo pozdravljam.

Prehajamo na določitev dnevnega reda seje odbora. S sklicem seje ste prejeli dnevni red seje odbora. Ker v poslovniškem roku nisem prejel predlogov za njegovo spremembo, je določen takšen dnevni red, kot ste ga sprejeli s sklice.

Prehajamo na 1. TOČKO DNEVNEGA REDA. TO JE PREDLOG STALIŠČA REPUBLIKE SLOVENIJE DO PREDLOGA UREDBE EVROPSKEGA PARLAMENTA IN SVETA O OZNAČEVANJU PNEVMATIK GLEDE NA IZKORISTEK GORIVA IN DRUGE BISTVENE PARAMETRE TER RAZVELJAVITVI UREDBE (ES) ŠT. 1222/2009.

Gradivo smo prejeli od vlade 11. oktobra letos, na podlagi prvega odstavka četrtega člena Zakona o sodelovanju med Državnim zborom in Vlado v zadevah Evropske unije. Skrajni rok za njegovo obravnavo v Državnem zboru je danes. Gradivo je bilo v skladu z določili Poslovnika Državnega zbora, dodeljeno v obravnavo Odboru za zadeve evropske unije, kot pristojnemu odboru in Odboru za infrastrukturo, okolje in prostor, kot matičnemu delovnemu telesu. Slednjega je obravnaval /glas iz ozadja/ - hvala lepa. Slednjega je obravnaval na tretji seji 24. Oktobra in sprejel mnenje, ki smo ga prejeli. Prosim mag. Bojana Kumerja, državnega sekretarja na ministrstvu, da nam predstavi predlog uredbe in zlasti predlog stališča Republike Slovenije. Izvolite gospod državni sekretar, imate besedo.