Govor

Robert Polnar

Spoštovane gospe, cenjeni gospodje! Začenjam 2. sejo Odbora za finance.

Obveščam vas, da nisem prejel nobenih opravičil, da se kdorkoli od članov odbora seje ne bi mogel udeležiti. Prejel pa sem eno pooblastilo za nadomeščanje, in sicer bo poslanko Moniko Gregorčič iz Poslanske skupine Stranke modernega centra na današnji seji nadomeščal poslanec Gregor Židan.

S sklicem seje ste prejeli dnevni red seje odbora. Ker v poslovniškem roku nisem prejel predlogov za spremembo dnevnega reda, je ta določen, kot je bil predlagan s sklicem seje.

Pravkar sem prejel še eno pooblastilo, in sicer bo namesto člana odbora Matjaža Hana iz Poslanske skupine Socialnih demokratov na seji prisoten poslanec Matjaž Nemec.

Prehajamo na 1. TOČKO DNEVNEGA REDA - PREDLOG ZAKONA O SPREMEMBAH IN DOPOLNITVAH ZAKONA O DAVKU OD DOHODKOV PRAVNIH OSEB, NUJNI POSTOPEK.

Predlagatelj zakona je Vlada. Kolegij predsednika Državnega zbora je na 12. seji 12. oktobra letos sklenil, da se predlog zakona obravnava po nujnem postopku.

K obravnavi te točke so vabljeni predstavnice in predstavniki Ministrstva za finance ter Zakonodajno-pravne službe.

Prejeto dodatno gradivo k predlogu zakona obsega: mnenje Zakonodajno-pravne službe z dne 23. oktobra 2018 in mnenje Komisije Državnega sveta za gospodarstvo, obrt, turizem in finance z dne 26. oktobra 2018.

Amandmaji k predlogu zakona se vlagajo do zaključka razprave o posameznih členih na seji odbora. Amandmaje so do zdaj vložile poslanske skupine LMŠ, SD, SMC, Desus in SAB, in sicer k 2., 3., 4. in 5. členu predloga zakona.

Začenjam drugo obravnavo predloga zakona.

Ali želi predstavnik oziroma predstavnica Ministrstva za finance podati dopolnilno obrazložitev k členom predloženega zakona?