Govor

Darij Krajčič

Spoštovani kolegice in kolegi! Začenjamo 14. sejo Odbora za zadeve Evropske unije. Hkrati vas obveščam, da je ta termin, ta dan v tednu izjemoma na ponedeljek in to zaradi tega, mi imamo običajno sejo ob petkih, ampak prejšnji teden je bil z vidika praznikov in premostitve med prostimi dnevi za takšno sejo manj primeren in smo se odločili, da jo skličemo danes.

Obveščam vas, da na seji kot nadomestni člani s pooblastili sodelujejo: namesto mag. Meire Hot gospod Samo Bevk, namesto poslanca mag. Andreja Rajha je tukaj Andrej Šušmelj, namesto poslanca Borisa Doblekarja pa Suzana Lep Šimenko. Obveščam vas, da so na sejo povabljeni poslanci Evropskega parlamenta iz Republike Slovenije ter predstavniki Vlade in Državnega sveta. Vse navzoče lepo pozdravljam.

Prehajamo na določitev dnevnega reda seje odbora. S sklicem seje ste prejeli dnevni red seje odbora. Ker v poslovniškem roku nisem prejel predlogov za njegovo spremembo je določen takšen dnevni red kot ste ga prejeli s sklicem.

Prehajamo na 1. TOČKO DNEVNEGA REDA - ZASEDANJE SVETA EVROPSKE UNIJE ZA EKONOMSKE IN FINANČNE ZADEVE V BRUSLJU 6. NOVEMBRA LETOS.

Gradivo smo prejeli od Vlade 25. oktobra na podlagi 8. člena Zakona o sodelovanju med Državnim zborom in Vlado o zadevah Evropske unije. Prosim državnega sekretarja, gospoda Metoda Dragonjo, da nam predstavi izhodišča. Izvolite.