Govor

Edvard Paulič

Spoštovani!

Pričenjam 4. sejo Odbora za infrastrukturo, okolje in prostor in vse prisotne prav lepo pozdravljam.

Obveščam vas, da se je opravičil član odbora Zvonko Černač in da na seji nadomestni član Odbora s pooblastilom namesto poslanca Andreja Rajha sodeluje poslanec Franc Kramar.

Prehajamo na določitev dnevnega reda seje odbora. S sklicem seje ste prejeli dnevni red s štirimi točkami v zvezi s katerimi v poslovniškem roku nisem prejel nobenega predloga za spremembo, zato je ta določen kot ste ga prejeli s sklicem.

Prehajamo na 1. TOČKO DNEVNEGA REDA - PROGRAM DELA IN FINANČNI NAČRT AGENCIJE ZA ENERGIJO ZA LETO 2019.

Kot gradivo k tej točki ste prejeli program dela in finančni načrt Agencije za energijo za leto 2019 z dne 24. 9. 2018 in mnenje Komisije Državnega sveta za lokalno samoupravo in regionalni razvoj z dne 11. 10. 2018. K tej točki dnevnega reda smo vabili agencijo za energijo, Ministrstvo za infrastrukturo ter Komisijo Državnega sveta za lokalno samoupravo in regionalni razvoj. Program dela in finančni načrt Agencije za energijo za leto 2019 je bil posredovan Državnemu zboru na podlagi petega odstavka 399. člena Energetskega zakona, ki določa, da se mora k programu dela in finančnemu načrtu agencije dati soglasje Državni zbor, pri čemer se šteje, da sta program dela in finančni načrt agencije potrjena, če Državni zbor v treh mesecih po njunem prejemu ne odloči drugače. Odbor za infrastrukturo, okolje in prostor bo kot matično delovno telo opravil razpravo o predloženem dokumentu in po končani razpravi glasoval o predlogu sklepa v katerem bo odbor predlagal Državnemu zboru, da ta da soglasje k predlaganemu programu dela in finančnemu načrtu agencije.

Pričenjamo torej z obravnavo programa dela in finančnega načrta Agencije za energijo za leto 2019 in besedo dajem predstavnici predlagatelja, da nam poda dopolnilno obrazložitev k programu dela in finančnemu načrtu, direktorica Agencije za energijo, gospa Duška Godina. Izvolite.