Govor

Matjaž Nemec

Spoštovane kolegice, dragi kolegi, spoštovani, dober dan in lep pozdrav.

Začenjamo z osmo sejo Odbira za zunanjo politiko. Obveščam vas, da so zadržani naslednje poslanke in poslanci in sicer gospod Ivan Hršak in gospod Ferenc Horvat. Imam pa še nekaj pooblastil in sicer: Gospo poslanko Moniko Gregorčič nadomešča gospod Jani Möderndorfer, namesto doktor Mateja T. Vatovca je danes z nami gospa Nataša Sukič, namesto Lidije Divjak Mirnik je z nami tukaj gospod Igor Peček in namesto doktor Milana Brgleza je z nami Predrag Bakovič. In še eno. Namesto gospe Jerce Korče je z nami danes z nami tukaj podpredsednica Državnega zbora gospa Tina Heferle.

Prehajamo na določitev dnevnega reda seje odbora. 12 novembra 2018 ste prejeli predlog za širitev dnevnega reda s točkami 1A in 1B. Predlagam, da glasujemo o predlogu širitve in sicer začnemo z glasovanjem o predlogu za širitev s točko 1A. Glasujemo.

Kdo je za? (12 članov.) Kdo je proti? (Nihče.)

Ugotavljam, da je sklep sprejet.

Glasujemo o predlogu za širitev s točko 1B. Glasujemo.

Kdo je za? (12 članov.) Kdo je proti? (Nihče.)

Ugotavljam, da je sklep sprejet.

Tako je določen dnevni red seje, kot je bil predlagan s sklicem in z izglasovanima širitvama. Prehajamo na 1. TOČKO DNEVNEGA REDA - VPRAŠANJA IN POBUDA ČLANOV ODBORA ZA ZUNANJO POLITIKO. Spoštovane kolegice, kolegi, Zmago Jelinčič Plemeniti ima prvi besedo.