Govor

Najlepša hvala. Naj ob tem pojasnim, da so bili v bistvu šele v petek izpolnjeni pogoji za sklic omenjene seje. Zasedanje Ustavnega sodišča pri tej, na tej vsebini pa je že jutri in kot odgovoren parlamentarni odbor za pravosodje, pač vrat na nos je bilo potrebno sklicati to sejo, da se ne bi potem nam očitalo v bodoče, kot se je tudi v tem letu že v enem primeru očitalo recimo, da Odbor za pravosodje ni zasedal pa potem ni podal mnenja na Ustavno sodišča. Pač služba poslanca ja pač takšna, da danes je seja sklicana, jutri je potrebno zasedati.

Če ni več razpravljavcev k tej točki dnevnega reda potem prihajamo - zaključujem razpravo in prehajamo na odločanje o mnenju Zakonodajno-pravne službe na podlagi 265. člena Poslovnika Državnega zbora dajem na glasovanje naslednje mnenje: Odbor za pravosodje podpira mnenje Zakonodajno-pravne službe ob pobudi za začetek postopka za oceno ustavnosti 3. odstavka 18. člena Zakona o maturi, osmega odstavka 64. člena in 65. člena Zakona o osnovni šoli, 10. člena Zakona o informacijskem pooblaščencu in Zakona o varstvu pravic do sojenja brez nepotrebnega odlašanja v delu, ki se nanaša na njegovo delovno področje. Glasujemo.

Kdo je za? (7 članov.) Kdo je proti? (Nihče.)

S tem ugotavljam, da je mnenje sprejeto.

Odbor bo pripravil poročilo v katerem bo prejeto mnenje vključeno in ga bo poslal Zakonodajno-pravni službi v skladu z 266. členom Poslovnika Državnega zbora - pripravil odgovor na Ustavno sodišče.

Zaključujem to točko dnevnega reda in tudi današnjo sejo odbora za pravosodje.

Hvala za prisotnost.