Govor

mag. Branislav Rajić

Še enkrat lep dober dan. Vse članice in člani odbora vabljene in ostale prisotne lepo pozdravljam in pričenjam četrto nujno sejo Odbora za izobraževanje, znanost, šport in mladino.

Obveščam vas, da so pridržani in se seje ne morajo udeležiti naslednje članice in člani odbora: gospa Lidija Divjak Mirnik in jo nadomešča gospa Karla Urh; gospod Miha Kordiš in ga nadomešča gospa Nataša Sukič in gospod Željko Cigler, ga nadomešča dr. Matej Tašner Vatovec.

Na seji kot nadomestni člani in članice odbora s pooblastili sodelujejo ravno omenjeni. S sklicem seje ste prejeli naslednji dnevni red odbora: Pobuda za začetek postopka za oceno ustavnosti tretjega odstavka 18.a člena Zakona o maturi, osmega odstavka 64. člena in 65. člena Zakona o osnovni šoli, 10. člena Zakona o informacijskem pooblaščencu in Zakona o varstvu pravice do sojenja brez nepotrebnega odlašanja.

Ker v poslovniškem roku nisem prejel predlogov v zvezi z dnevnim redom, je določen takšen dnevni red seje kot je bil predlagan s sklicem.

Smo pri 1. Točki dnevnega reda. Na spletni stran Državnega zbora je s sklicem objavljeno naslednje gradivo: Pobuda z dne 19. marec 2018, Mnenje vlade z dne 15. 5. 2018 in Mnenje Zakonodajno-pravne službe z dne 2. november 2018.

K tej točki sem vabil: Vlado, Ministrstvo za izobraževanje, znanost, šport in mladino ter Zakonodajno-pravno službo Državnega zbora.

Besedo dajem predstavnici Zakonodajno-pravne službe dr. Katji Triler Vrtovec.