Govor

dr. Franc Trček

Lep pozdrav vsem skupaj! Bomo začeli. Prosim, če se usedete.

Spoštovane kolegice poslanke, kolegi poslanci, vsi vabljeni in prisotni na današnji seji odbora!

Pričenjam 2. nujno sejo Odbora Državnega zbora Republike Slovenije za zdravstvo, ki je sklicano v skladu s 47. in 48. členom Poslovnika in sicer na podlagi zahteve Poslanske skupine SDS. Obveščam vas, da so zadržani in da se seje ne morejo udeležiti naslednji člani odbora Branko Simonovič, Marijan Pojbič in Felice Žiža. Na seji je tudi nekaj nadomestnih članov odbora s pooblastili in sicer poslanec Franci Kepa nadomešča poslanca Dejana Kaloha, poslanec Soniboj Knežak nadomešča mag. Bojano Muršič in poslanca Željka Ciglarja nadomešča Boštjan Koražija.

Prehajamo na določitev dnevnega reda seje odbora. S sklicem seje dne 8. 11. 2018 ste prejeli predlog dnevnega reda seje odbora in sicer predlog dnevnega reda ima 1. točko - Stanje in aktivnosti na področju izvajanja dejavnosti obravnave otrok s prirojenimi srčnimi napakami. Zahteva Poslanska skupina SDS za sklic nujne seje odbora. Z dne 6. 11. 2018 je bila objavljena na spletnih straneh Državnega zbora.

Ker do pričetka seje nisem prejel predlogov za širitev dnevnega reda oziroma za umik točke dnevnega reda je pač dnevni red današnje seje določen tako kot je in kot je bil predlagan s sklicem.

Prehajamo na 1. TOČKO DNEVNEGA REDA.

Dodatno vabljeni so bili še mag. Gorazd Kalan, prof. dr. Janez Jazbec, prof. dr. Štefan Grosek, mag. Zdenka Mrak, Jože Ocvirk in prof. dr. Metka Zorc.

Besedo dajem predlagatelju zahteve, izvolite.