Govor

Vojko Starović

Vse članice in člane odbora lepo pozdravljam in vse vabljene. Pričenjam 6. nujno sejo Odbora za delo, družino, socialne zadeve in invalide.

Obveščam vas, da so zadržani in se seje ne morejo udeležiti naslednji člani in članice odbora: Miha Kordiš in… Enega smo spustili, še nekdo se mi je opravičil, samo kam sem si zapisal, ker je to zdaj prišlo. Aha, še Soniboja Knežaka ni. Z nami pa bo Gregor Perič namesto Janje Sluge, Ljudmila Novak namesto Ive Dimic, aha, Matjaž Nemec, bravo, je namesto Soniboja Knežaka, tako je, in Jani Prednik namesto mag. Marka Koprivca in to je to. Na seji…

S sklicem seje ste prejeli tudi naslednji dnevni red seje odbora, ki je na temo: katastrofalni zaostanki Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti pri reševanju pritožb na področju uveljavljanja pravic iz javnih sredstev. Ker v poslovniškem roku nisem prejel predlogov v zvezi z dnevnim redom, je določen takšen dnevni red, kot je predlagan s sklicem.

Prehajamo k 1. TOČKI DNEVNEGA REDA.

Na spletni strani Državnega zbora je s sklicem objavljeno naslednje gradivo: zahteva Poslanske skupine Nova Slovenija – krščanski demokrati za sklic nujne seje odbora. K tej točki dnevnega reda sem vabil predlagatelja zadeve, Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, Varuha človeških pravic, Skupnost centrov za socialno delo Slovenije, Dijaško organizacijo Slovenije, Društvo družinska pobuda, Študentsko organizacijo Slovenije.

Besedo dajem predlagateljem zahteve. Boste vi, gospa Ljudmila Novak, namesto Horvata?

Izvolite, besedo imate.