Govor

Ja, hvala tudi vam.

Odpiram razpravo. Želi kdo od kolegic in kolegov razpravljati pri tej točki? Ugotavljam, da ne.

Torej zaključujem razpravo.

Prehajamo na odločanje, in sicer predlagam, da odbor sprejme naslednje mnenje: Odbor za notranje zadeve, javno upravo in lokalno samoupravo podpira predlog stališča Republike Slovenije do predloga uredbe Evropskega parlamenta in Sveta o vzpostavitvi evropskega industrijskega, tehnološkega in raziskovalnega strokovnega centra za kibernetsko varnost ter mreže nacionalnih koordinacijskih centrov, EPA 239-VIII, EU U 901. Glasujemo.

Kdo je za? (12 članov.) Kdo je proti? (Nihče.)

Ugotavljam, da je mnenje bilo sprejeto.

Posredovali ga bomo Odboru za zadeve Evropske unije in kot vedno moramo tudi tukaj določiti poročevalca. Glede na to, da je kolega Blaž Pavlin član odbora, me zanima, če je pripravljen to dolžnost sprejeti. Torej … poročevalec pri tej točki na seji Odbora za zadeve Evropske unije bo poslanec Blaž Pavlin. Ali kdo temu nasprotuje? Nihče.

S tem lahko zaključimo 1. točko dnevnega reda.

Prehajamo na 2. TOČKO DNEVNEGA REDA, TO JE NA OBRAVNAVO PREDLOGA STALIŠČA REPUBLIKE SLOVENIJE DO PREDLOGA DIREKTIVE EVROPSKEGA PARLAMENTA IN SVETA O SKUPNIH STANDARDIH IN POSTOPKIH V DRŽAVAH ČLANICAH ZA VRAČANJE NEZAKONITO PREBIVAJOČIH DRŽAVLJANOV TRETJIH DRŽAV (PRENOVITEV).

Predlog je na podlagi prvega odstavka 4. člena Zakona o sodelovanju med Državnim zborom in vlado v zadevah Evropske unije Vlada posredovala Državnemu zboru 15. novembra. Na sejo smo povabili predstavnike Ministrstva za notranje zadeve.

Dajem besedo uvodoma državnemu sekretarju. Izvolite.