Govor

Lep pozdrav vsem prisotnim. Opravičilo za to zamudo, vremenske razmere so razlog.

Pričenjam 5. nujno sejo Odbora za notranje zadeve, javno upravo in lokalno samoupravo.

Obveščam vas, da se današnje seje iz opravičenih razlogov ne moreta udeležiti poslanka Nataša Sukič in poslanec Boštjan Koražija Poslanska skupina Levica. Imamo pa tudi eno obvestilo oziroma pooblastilo za nadomeščanje, poslanec Andrej Šušmelj bo na seji odbora nadomeščal poslanko Mašo Kociper Poslanska skupina Stranke Alenka Bratušek.

Ker k dnevnemu redu seje ni bilo predlogov za razširitev oziroma za umik točk je določen dnevni red seje tako, kot je bil predlagan s sklicem.

Prehajamo na 1. TOČKO DNEVNEGA REDA, TO JE NA OBRAVNAVO PREDLOGA STALIŠČA REPUBLIKE SLOVENIJE DO PREDLOGA UREDBE EVROPSKEGA PARLAMENTA IN SVETA O VZPOSTAVITVI EVROPSKEGA INDUSTRIJSKEGA, TEHNOLOŠKEGA IN RAZISKOVALNEGA STROKOVNEGA CENTRA ZA KIBERNETSKO VARNOST TER MREŽE NACIONALNIH KOORDINACIJSKIH CENTROV - PRISPEVEK EVROPSKE KOMISIJE K SREČANJU VODITELJEV V SALZBURGU 19. IN 20. SEPTEMBRA 2018.

Predlog stališča je na podlagi prvega odstavka 4. člena zakona o sodelovanju med Državnim zborom in Vlado o zadevah Evropske unije Državnemu zboru v obravnavo dne 9. 11. posredovala Vlada Republike Slovenije. Predlog stališča je objavljen na spletnih straneh Državnega zbora.

Na sejo so bili k tej točki vabljeni predstavniki Ministrstva za javno upravo.

Pričenjamo obravnavo predloga stališča, ki jo bomo, tako kot vse ostale zadeve, tako imenovane E-zadeve, obravnavali na podlagi 154.h člena Poslovnika Državnega zbora. Po opravljeni razpravi o predlogu stališča ter po razpravi in glasovanju o morebitnih amandmajih bo odbor oblikoval mnenje in ga poslal Odboru za zadeve Evropske unije kot pristojnemu odboru, ki bo zadevo obravnaval ta teden v petek, 23. novembra.

Uvodoma bi dal besedo predstavniku Ministrstva za javno upravo oziroma državnemu sekretarju, gospodu Leonu Behinu. Izvolite.